ULTIMA ORĂ! UPDATE! Cum arată Declarația pe proprie răspundere și Adeverința de la angajator, necesare deplasării în intervalul orar 22.00 – 6.00

0
6362

Noi restricții au fost anunțate, sâmbătă seara, de Ministerul de Interne, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus. 

Printre aceasta la Articolul 5 este prevăzută obligația ca persoanele care circulă în intervalul orar  22:00 -06:00 vor trebui să prezinte documente, respectiv o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință de angajator,  care să justifice motivul deplasării:

„-În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.”

 

UPDATE! COMUNICAT DE PRESĂ AL IPJ VRANCEA

Vă transmitem MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

PUTEȚI DESCĂRCA DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE ȘI ADEVERINȚA ANGAJATOR, ACCESÂND LINK-URILE DE MAI JOS:

MODEL Declaratie pe proprie raspundere

MODEL Adeverinta angajator

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here