Scandal din cauza unui puț forat aflat pe o proprietate privată! Locuitorii satelor Putna și Ivăncești lăsați, luni și marți, fără apă potabilă

0
1521

Un locuitor al comunei Bolotești este acuzat că a lăsat, luni și marți, locuitorii satelor Putna și Ivăncești fără apă potabilă, după ce a închis o conductă ce se află pe un teren ce îl deține firma sa. Este vorba de Mitică Tutoveanu, asociat unuic al firmei Autoprim Service SRL, firmă ce deține un teren pe care se află stația de pompare a apei din Putna. Acesta avea încheiat un Contract de superficie prin care se oferea accesul operatorului serviciului de furnizare a apei potabile CUP S.A la stația de pompare. Numai că acest contract a expirat în data de 16.03.2020.

Primarul comunei Bolotești, Fănică Popa, susține prin intermediul unui comunicat de presă, că deși s-a încercat reînoirea contractului de superficie, Mitică Tutoveanu nu a răspuns la adresele primite. „În lipsa unui răspuns din partea d-lui Tutoveanu Mitică, am decis deschiderea unei acțiuni în instanță având ca obiect ”Obligația de a face”, și în data de 26.01.2020 a fost depusă la Judecătoria Focșani. În data de 06.03.2020, am primit la sediul Primăriei Bolotești o adresă prin care SC Autoprim Service SRL, prin dl Tutoveanu Mitica, fără a face nicio referire la solicitările anterioare ale primăriei de dialog, ne comunică refuzul acestuia de a permite accesul la puțul forat începând cu data de 16.03.2020”, se arată în comunicat.

Ceea ce s-a și întâmplat. Alimentarea cu apă a satelor Putna și Ivăncești a fost sistată, luni dimineață, ceea ce i-a făcut pe oameni să ceară sprijinul autorităților și al presei. ,,Bună seara. Mâine dimineață (luni – n.r.) se strâng oamenii din două sate la Bolotești, pentru că proprietarul spațiului unde este amenajat puțul de alimentare cu apă a celor două sate, oprește alimentarea cu apă potabilă când are el chef”, ne-a scris unul dintre cei afectați de lipsa apei potabile.

În același comunicat de presă primarul Fănică Popa susține că, anticipând problemele de furnizare a apei potabile, a deschis un nou dosar în instanță pe data de 09.03.2020 cu obiect Ordonanță președințială, cu aceeași obligație de a face, respectiv obținerea permisiunii de acces la sistemul de alimentare cu apă, fiind singura procedură judecătorească cu caracter de urgență ce permite soluționarea provizorie a speței juridice. ,,Pe data de 13.03.2020 am trimis o înștiințare către Direcția de Sănătate Publică a Județului Vrancea prin care le aduceam la cunoștință situația gravă în care ne aflăm, măsurile pe care le-am luat, suspendarea activității juridice a Baroului Vrancea, toate acestea concluzionând necesitatea unei intervenții instituționale prin care SC Autoprim Service SRL să conștientizeze responsabilitatea gestului administrativ de a bloca alimentarea cu apă a populației. În măsura în care furnizarea apei a fost sistată de către Tutoveanu Mitică, în dimineața zilei de 16.03.2020 am solicitat intervenția instituțiilor abilitate pentru protejarea populației, mai ales acum, când igiena este un factor important în limitarea răspândirii coronavirusului”, se arată în comunicatul semnat de primarul Fănică Popa.

Situația a fost prezentată prefectului de Vrancea de către societatea CUP SA Focșani care, prin sesizarea înregistrată la Instituția Prefectului a solicitat sprijin pentru reluarea alimentării cu apă a localităților Putna și Ivăncești. Ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul Românie, Instituția Prefectului a solicitat Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea luarea tuturor măsurilor necesare pentru reluarea alimentării cu apă a localităților Putna și Ivăncești. Furnizarea cu apă potabilă a fost reluată ieri după amiază.

Contactat de reporterii noștri, Mitică Tutoveanu a refuzat să comenteze situația, spunând doar că „nu vreau să vorbesc cu dumneavoastră”.

Sursa foto: obiectivulbr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here