ULTIMA ORĂ! Raed Arafat: recrutări masive de medici rezidenți, studenți și elevi de postliceală sanitară, în lupta cu coronavirusul

0
1679

În conferința de presă din această seară, de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat a anunțat o recrutare masivă de medici rezidenți pentru a fi folosiți în lupta cu coronavirusul.

Raed Arafat: „Am emis ieri mai multe ordine.
Primul ordin prevede măsuri de redistribuire a medicilor rezidenți în sprijinul spitalelor.

Începând de mâine, rezidenții de la mai multe specialități se vor prezenta până la ora 12 la centrele de îndrumare pentru a merge la specialitatea lor.
În localitățile cu mai multe spitale, rezidenții vor fi repartizați în funcție de necesități.

În fiecare centru universitar vor fi recrutați studenți începând din anul 4 pe bază de voluntariat pentru camerele de gardă.

Recrutări similare se vor face în fiecare județ unde există școli postliceale sanitare, începând cu cei din anul 2. De asemenea, elevi recrutați vor desfășura activități de sprijin doar în cazul depășirii capacității curente a unităților medicale.
– Comitetele județene și locale de urgență se vor asigura de cazarea și hrănirea studenților și elevilor recrutați.

Am stabilit că Institutul Național de Sănătate Publică e autoritatea care centralizează analizele și investigațiile de coronavirus.

Au fost instalate 162 de corturi speciale pentru triaj medical la frontieră. Au fost instalate și în fața unor spitale, tot pentru triajul pacienților.
MApN prin alt ordin va folosi Spitalul Ana Aslan pentru tratarea celor cu forme ușoare și forme intermediare de coronavirus.

A fost activat Centrul Național de Conducere a Intervenției, într-o locație din fără Bucureștiului, care va coordona toate centrele județene.
Acest centru va fi la dispoziția MAI pentru toate operațiunile de coordonare a intervenției.

Din datele de până acum au fost confirmate 217 cazuri de infecție, 3373 carantină, 18.000 izolare la domiciliu.
Urmează să se emită și alte ordine și dispoziții pentru pregătirea județelor pentru a sprijini populația”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here