Fosta directoare a societăţii Duspi Serv, reţinută în dosarul primarului Nica

0
1312

Ana Maria Tacu, fost director al societăţii Primăriei Panciu, Duspi Serv, a fost reţinută ieri, în dosarul în care săptămâna trecută a fost reţinut şi apoi arestat preventiv şi Iulian Nica, primarul Oraşului Panciu. Reţinerea acesteia a fost făcută pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca mâine să fie propusă la arestare. Conform informaţiilor primite de la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, Nicolae Pîrcălăbescu, în sarcina acesteia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual.

Anchetatorii spun că faptele ar fi fost comise în perioada în care ea era directorul societăţii primăriei, în prezent funcţia fiind ocupată de o altă persoană, şi că sunt aceleaşi cu cele reţinute în sarcina primarului, întrucât ea nu ar fi făcut altceva decât să-l ajute pe acesta la comiterea infracţiunilor.

Reamintim că la finele săptămânii trecute, procurorii şi poliţiştii de la Panciu au descins la locuinţa primarului şi într-o altă locaţie, după care edilul a fost dus la sediul poliţiei din oraş pentru a-i fi adusă la cunoştinţă calitatea din dosar. Ulterior el a fost reţinut, iar o zi mai târziu a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Panciu care au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă. Primarul a contestat măsura, iar săptămâna aceasta va afla dacă va fi cercetat în stare de libertate, dacă se va lua o măsură mai blândă sau dacă va rămâne în arest.

La momentul reţinerii şi arestării primarului Iulian Nica, anchetatorii ne-au precizat că în sarcina lui s-au reţinut pe lângă infracţiunile reţinute în sarcina fostei directoare şi altele, cum ar fi instigare la abuz în serviciu şi instigare la delapidare. Anchetatorii spuneau că de anumite utilaje ale primăriei ar fi beneficiat alte persoane, fără ca în bugetul primăriei să fi intrat bani aşa cum ar fi fost normal, că s-ar fi cheltuit bani pentru combustibil ce figura ca fiind pus într-o maşină scoasă din uz şi într-o alta care se afla în service, dar şi că mai multe persoane, angajate ale primăriei, ar fi desfăşurat activităţi la edil, timp în care, scriptic, se aflau şi la primărie. La audieri primarul Nica nu a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa.

Cu o săptămână înainte de reţinerea şi arestarea primarului, anchetatorii au făcut o percheziţie şi la sediul primăriei. În total, în dosar, sunt cercetate nouă persoane, majoritatea angajate ale primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here