Un câine de companie plasat în carantină în Hong Kong, testat negativ pentru coronavirus

0
77

Un câine de companie plasat în carantină în Hong Kong cu suspiciune de coronavirus a fost testat negativ, au anunţat autorităţile joi seară, calmând temerile referitoare la posibilitatea transmiterii de la om la animal, informează Reuters.

Câinele, care aparţine unui pacient confirmat cu COVID-19, va trebui să fie testat din nou înainte să fie eliberat din carantină. Rezultatul negativ nu înseamnă că animalul nu a fost infectat cu virusul, a precizat Departamentul pentru Agricultură, Pescuit şi Conservare (AFCD) din Hong Kong. „Totodată, nu este neobişnuit ca în primele stadii ale infecţiilor să avem rezultate negative întrucât, de obicei, este nevoie de 14 zile sau mai multe zile ca niveluri măsurabile de anticorpi să poată fi detectate”, au mai precizat autorităţile. Rezultatele testelor au fost în mod repetat „slab pozitiv” de la sfârşitul lunii februarie, cu niveluri reduse de virus identificate în probele colectate din cavitatea nazală şi bucală, ceea ce a impus realizarea unor testări suplimentare pentru a confirma dacă este vorba despre infectare sau o contaminare din mediu.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), până în prezent nu există dovezi care să ateste infectarea animalelor de companie cu coronavirus.

Experţii veterinari, care au examinat cazul din Hong Kong, au precizat că posesorii de animale de companie nu trebuie să fie excesiv de îngrijoraţi şi nu trebuie să-şi abandoneze animalele. În Hong Kong, au fost confirmate circa 131 de cazuri de coronavirus şi s-au înregistrat trei decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here