Coronavirus: Grecia închide toate obiectivele culturale până la 30 martie

0
23
People wear protective face masks as they walk past the ancient Parthenon temple at the archaeological site of the Acropolis in Athens, Greece, March 13, 2020. REUTERS/Costas Baltas

Grecia, renumită pentru muzeele şi siturile arheologice, a anunţat vineri închiderea acestora în toată ţara din cauza riscului de contaminare cu coronavirus, informează AFP. „Din cauza condiţiilor speciale şi a lipsei de paznici, ministrul culturii, Lina Mendoni, de comun acord cu confederaţia angajaţilor ministerului, a decis pentru siguranţa angajaţilor, precum şi a siturilor şi a muzeelor”, să închidă toate obiectivele turistice din ţară până pe 30 martie, anunţă un comunicat al ministerului.

Printre acestea se numără şi celebra Acropolă din Atena, Olympia Antică şi Teatrul Epidaur din peninsula Peloponez, cele mai vizitate în 2019, potrivit agenţiei naţionale de statistică (ELSTAT). Din cauza coronavirusului, care a contaminat 117 persoane în Grecia, autorităţile au închis, marţi, toate şcolile, creşele şi universităţile din ţară şi au decis joi închiderea cinematografelor, teatrelor, tribunalelor şi discotecilor.

Grecia a anunţat joi primul deces din cauza noului coronavirus, un bărbat grec în vârstă de 60 de ani, care a călătorit în Israel la sfârşitul lunii februarie. Acest bărbat a călătorit împreună cu un grup de pelerini în Egipt şi Israel, dintre care cel puţin 20 de persoane au fost contaminate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here