Fără jocuri oficiale la fotbal și baschet!

0
107
  • Nimic nou despre handbal!

Federațiile române de fotbal și baschet au decis, ieri să suspende toate competițiile până la 31 martie având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-10 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”.

Redăm în parte comunicatele celor două federații fără comentarii:

Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.

Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

În vederea prevenirii extinderii pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Situații de Urgență din cadrul Federatiei Române de Baschet, după o consultare cu majoritatea reprezentanților cluburilor din Ligile Naționale de Baschet și a conducerilor Colegiului Central al Arbitrilor si Comisiei Centrale de Comisari, decide următoarele:
1. Suspendarea meciurilor din Liga Națională de Baschet Masculin și Liga Națională de Baschet Feminin până la data de 31.03.2020.

2. Suspendarea meciurilor din Turneul Final al Cupei României 3×3, masculin, ediția 2020, și a altor competiții oficiale de baschet 3×3, până la data de 31.03.2020.

3. In funcție de evoluția situației din România referitoare la pandemia de COVID-19, prezenta decizie va suporta modificări”.

Era de așteptat ca și Federația Română de Handbal să ia măsuri de aceeași factură pentru că situația sportivilor handbaliști și a echipelor de handbal este similară cu cea din fotbal și baschet. În ședința de ieri, 12 martie, a Consiliului de Administrație al Federației, nu a fost discutată situația din întreg handbalul românesc, ci doar cea a Diviziei A și a copiilor și juniorilor. Consiliul de Administrație a înțeles că ”întregul program guvernamental de măsuri luate în această perioadă de criză se bazează în principal pe protecția copiilor”. Dincolo de ciudățenia formulării conform căreia întregul, program se bazează… pe protecția copiilor s-a vrut, probabil, să se spună că programul are în vedere, sau urmărește – conducerea FRH eludează adevărul că măsurile oficialităților au în vedere întreaga societate românească! Și, așa cum au constatat federalii de la fotbal, chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, există ”un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

Legat de această ultimă observație: echipa de handbal de Ligă Națională a CSM Focșani 2007 a trimis FRH solicitarea ca meciul de duminică, 15 martie, cu HC Minaur Baia Mare să fie amânat din cauza riscurilor de contaminare la care formația focșăneană s-ar expune într-o deplasare într-o zonă în care mulți cetățeni români s-au întors dintr-una dintre zonele cele mai afectate de COVID -19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here