ULTIMA ORĂ! Coronavirus – Ultimele date privind persoanele infectate, aflate în carantină și izolate la domiciliu, în țară și în județul Vrancea

0
8980

La nivelul judetului Vrancea, situația persoanelor care au călătorit în zonele de risc este următoarea: sunt un număr de 360 de persoane cu recomandarea de izolare la domiciliu 14 zile, fără simptomatologie specifică, informează conducerea DSP Vrancea. Aceste persoane vor fi monitorizare zilnic de către medici epidemiologi.
Totodată, un număr de 32 de persoane se află în carantină în spațiile special amenajate.
“Nu exista niciun caz de persoană infectată cu coronavirus la nivelul județului Vrancea, cu excepția vrânceanului venit din Italia și internat direct la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași”, a declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur.

La nivel național, situația la ora 16:00 era următoarea:

Până astăzi, 13 martie, ORA 16.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 75 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 75 de cetățeni care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș, dar este ameliorată față de momentul internării.

Cele mai multe persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) sunt în municipiul București (27), acestea fiind internate în spitale de boli infecțioase și sub permanentă supraveghere medicală.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.298 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.545 de teste. Dintre acestea, 2.470 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Până în prezent, au fost înregistrate 32 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

Vă reamintim să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apelați pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.
Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp. (  Informare 13 martie, ora 16:00, Grupul de Comunicare Strategică)

UPDATE!  Autoritățile au mai confirmat patru cazuri de coronavirus, astfel că bilanțul a ajuns la 79.  Este vorba de un bărbat de 44 ani, din Brașov, care s-a întors în data de 11 .03.2020 din Boston, SUA, și a fost internat cu simptomatologie specifică în data de 12.03.2020, o tânăra, 16 ani, din Covasna, contact cu persoană pozitivă (caz 78), o femeie de 77 ani, din Covasna, contact cu o familie venită din Italia și o femeie de 51 ani, venită din Italia, aflată în carantină.

foto: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here