Handbal, Liga Națională – Meci foarte greu, fără susținerea publicului!

0
112
  • CSM Focșani 2007 – CSA Steaua București joi, 12 martie 2020, Sala Polivalentă, ora 18:30
  • Meciul poate fi urmărit în direct pe youtube Virgil Iordache

Echipa de handbal seniori a Focșaniului va avea, astă seară, de la ora 18:30, un joc foarte greu, în compania Stelei București. Dificultatea vine din valoarea ridicată a adversarei, dar și din faptul că focșănenii nu vor avea formidabila susținere a publicului care i-a purtat de multe ori spre victorii, unele care au răsturnat orice pronosticuri de dinainte de joc! Public a cărui forță și presiune au resimțit-o toate formațiile cu care CSM 2007 a jucat în Polivalentă. Motivele pentru care partida din această seară se dispută fără spectatori sunt puternice și țin de protecția împotriva temutului Covid 19, coronasvirusul care a bulversat viața populațiilor din multe zone ale lumii. Dar dificultatea întâlnirii cu steliștii este generată și de numărul mare al handbaliștilor focșăneni aflați în imposibilitatea să joace în această perioadă – Ragea, Miroiu, Pătru, Hrimiuc, Eros și, foarte probabil, Țuțu, accidentat la Bacău și care marți seara nu s-a putut antrena, pentru că avea dureri mari la mâna dreaptă. Nici Rață și Mocanu nu sunt în întregime refăcuți după accidentările din urmă cu câteva etape. Echipa a rămas, practic, în 13 jucători – de bună calitate, este adevărat – dintre care, trei portari, dar care vor duce foarte greu un meci cum este cel cu Steaua București.

Cred totuși că focșănenii vor găsi forța interioară și determinarea cu care să joace la victorie. Calculele arată că sunt șanse doar teoretice pentru ca echipa Focșaniului să termine pe loc de play-off, chiar dacă vor câștiga în această seară. Ceea ce nu înseamnă ca gazdele nu-și doresc revanșa pentru înfrângerea din tur, când au fost întrecuți cu un gol de ultimă secundă. Cu aceeași jucători care sunt acum valizi, CSM 2007 a bătut și pe CSM București și pe Politehnica Timișoara! Deci, se poate! Echipa oaspete nu trece, la rândul său, printr-o perioadă fastă. A pierdut la scor mare cu Potaissa, pe teren propriu, a fost întrecută, previzibil, de o formație a lui Dinamo relaxată după calificarea între primele 16 echipe ale Europei, a trecut greu de Făgăraș după o primă repriză în care au înscris de doar patru ori! Sunt lucruri pe care jucătorii pregătiți de Dalibor Cutura le știu și care care le dau încrederea că pot scoate un rezultat pozitiv în partida cu Steaua.

Meciul va fi arbitrat de Octavian Finata, din Argeș, Stefan Hendrea, din Maramureș, iar observarea va fi asigurată de Ioan Ciobanu, din Bacău și poate fi urmărit nîn direct pe youtube Iordache Virgil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here