GALERIE FOTO: Bani europeni pentru pregătirea profesională a salariaților

0
213

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea a lansat, ieri, proiectul „Calificare, Competențe, Competitivitate în Regiunea Sud Est” destinat calificării profesionale a angajaților din mai multe domenii. Proiectul finanțat cu fonduri europene are ca scop general îmbunătățirea nivelului de competențe profesionale pentru 519 de angajați din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, în vederea sporirii capacității de inserție profesională și a adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv.

Printre meseriile unde vor fi organizate programe de formare continuă se numără confecționer industria textilă, instalator apă canal, designer pagini web, cofetar patiser. Proiectul este derulat în parteneriat cu Centrul Național de Învățământ turistic și Fundația Convergențe Europene. La conferința de lansare a proiectului au participat membrii echipei de implementare a proiectului, respectiv managerul de proiect Victoria Cireașă, coordonatorii partenerilor, Mihaela Mostavi, Ion Daniel Antonescu. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: “Locuri de muncă pentru toți”, Obiec-tiv specific 12: “Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC si SNCDI ale angajaților”.

Proiectul vizează acțiuni de informare la 1000 angajatori din regiune, organizarea de programe de formare continuă la care să participe minim 419 angajați, din care minim 52 persoane să fie din categoria de vârstă 55-64 ani. De asemenea, minim 36 de angajatori de tip IMMvor fi sprijiniți în vederea elaborării și introducerii unor programe de învățare la locul de muncă. Proiectul are o valoare de 4,5 milioane lei, din care 3,8 milioane lei este valoarea finanțării nerambursabile, 671 mii lei contribuția de la bugetul de stat și 71,8 mii lei este contribuția partenerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here