Fotbal: LPF recomandă jucătorilor să evite îmbrăţișările de după marcarea golurilor

0
12

Liga Profesionistă de Fotbal a transmis cluburilor din Liga I o scrisoare prin care li s-au adus la cunoştinţă mai multe reguli de prevenire a răspândirii coronavirusului, printre care şi evitarea îmbrăţişărilor jucătorilor, întâlnite după marcarea golurilor. „În timpul desfăşurării meciurilor jucătorii să evite contactele între ei sau cu alte persoane (cum ar fi cele care survin în momentele de bucurie după marcarea golurilor, îmbrăţişări şi alte asemenea, saluturile prin strângerea mâinii de la începutul sau de la sfârşitul jocurilor etc)”, este una dintre recomandările LPF pentru fotbalişti.

Reprezentanţii ligii recomandă fotbaliştilor să nu bea apă sau soluţii de rehidratare din acelaşi recipient: „Nu se va bea apă (sau orice alte soluţii de rehidratare etc.) din aceiaşi sticlă/recipient cu o altă persoană. Nu se vor schimba prosoape, halate de baie sau alte obiecte de acest gen, între coechipieri/personal etc. (…) Se vor pune articolele şi hainele personale în saci, evitând să fie lăsate sau expuse în vestiare sau în coşurile comune. (…) Instalaţi distribuitoare automate cu soluţii de curăţare dezinfectante adecvate, atât în vestiare cât şi în toalete”.

Tot pentru prevenirea răspândirii virusului gripal, LPF solicită cluburilor ca sportivii sau personalul care prezintă simptome ale unei infecţii respiratorii sau febră în curs de desfăşurare, trebuie să părăsească imediat restul echipei, să se izoleze, şi să anunţe medicul echipei precum şi autorităţile competente, prin apel telefonic la numărul de urgenţă 112. Liga cere reprezentanţilor cluburilor să reducă numărul persoanelor care au acces pe stadioane astfel încât să fie prezente strict persoanele indispensabile organizării meciurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here