Șase elevi vor reprezenta Vrancea la etapa naţională a Olimpiadei de Chimie

0
1151
Seniors Chad Kanner, left, Bobby Briggs and Dylan Kramer labor in the Laguna Beach High School chemistry lab on Thursday. Laguna Beach High School has been recognized with a 2015 Golden Bell Award for the Advanced Chemical Research program, taught by chemistry teacher Steve Sogo. Sogo leads a full-year class in which seniors pursue original research projects in teams. ///ADDITIONAL INFO: chemistry.1103 - 10/29/15 - BY JOSHUA SUDOCK, STAFF PHOTOGRAPHER - Laguna Beach High School has been recognized with a 2015 Golden Bell Award for the Advanced Chemical Research program, taught by chemistry teacher Steve Sogo. Sogo leads a full-year class in which seniors pursue original research projects in teams. Students have been published in peer review papers and have gone on to do great things. Picture made at Laguna Beach High School in Laguna Beach, California on Thursday, October 29, 2015.

ELEVII VRÂNCENI CALIFICAȚI LA OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE CHIMIE
Șase elevi vrânceni s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Chimie, în urma rezultatelor obţinute la faza judeţeană. La clasa a VIII-a, județul Vrancea va fi reprezentat de Damian Ioana, de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” Focșani, pregătită de prof. Maria Pleș, iar la clasa a IX-a Ianis Mihail Bejenaru, de la același colegiu, pregătit de prof. Alina Maiereanu. La clasa a X-a, s-a calificat George Lucian Amaricăi, de la Colegiul Național ”Unirea”, coordonat de prof. Angela Sîrbu. Lotul este completat la clasa a X-a cu Andreea Constantin, Răzvan Adrian Apreutesei, clasa a XI-a și de Ioan Claudiu Stanciu, clasa a XII-a, toți de la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”, pregătiti de prof. Alina Maiereanu.
Rezultatele lor sunt o confirmare a efortului constant pe care l-au depus pentru a-și aprofunda cunoștințele în tot acest timp și pentru a-și antrena, totodată, creativitatea, pentru că olimpiada nu le solicită doar bagajul teoretic de cunoștințe, ci și abilitatea de a le transpune practic. Ei reprezintă elita chimiștilor din Vrancea și ne bucurăm să vedem că mulți dintre ei confirmă performanța, calificându-se an de an la etapa națională. Îi felicităm pentru perseverență și curaj și le mulțumim profesorilor care le-au insuflat pasiunea pentru această materie și părinților pentru susținere. Le dorim mult succes la etapa națională, care se va desfășura anul acesta la Alba- Iulia, în perioada 6-11 aprilie 2020.
Prof. Cristina ENOIU, inspector școlar pentru chimie

Sursa: Facebook-Inspectoratul Școlar Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here