BlueAir reduce capacitatea de zbor spre Italia, în contextul unei scăderi semnificative a cererii

0
90

Blue Air reduce capacitatea de zbor în şi dinspre Italia, din luna martie şi până la începutul lunii aprilie 2020, în contextul răspândirii COVID-19 şi al instalării carantinei pentru pasagerii ce călătoresc în şi dinspre mai multe oraşe din Italia, informează operatorul aerian. „Blue Air se confruntă cu o scădere semnificativă a cererii de zbor pe rutele din Italia, ceea ce ne-a determinat să redimensionăm numărul de curse pe aceste rute. Monitorizăm permanent evoluţia situaţiei şi încercăm să reducem cât mai mult impactul asupra pasagerilor noştri, menţinând operaţiunile la un nivel optim, adaptat nevoilor de călătorie”, a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air, într-un comunicat remis AGERPRES.

Pe de altă parte, reprezentanţii operatorului aerian au anunţat că vor continua implementarea, la bordul aeronavelor companiei, a măsurilor suplimentare de siguranţă împotriva răspândirii COVID-19. Este vorba despre verificarea permanentă a funcţionării corecte a sistemelor de filtrare a aerului, dotate cu filtre HEPA, capabile să capteze 99,97% dintre microbii aerieni din aerul filtrat şi dezinfectarea, prin nebulizare, a tuturor aeronavelor, cu substanţe active ce asigură sterilizarea completă a spaţiului în care sunt dispersate. De asemenea, pasagerilor şi echipajelor li se oferă şerveţele cu alcool, necesare pentru dezinfectarea mâinilor, măşti de protecţie şi gel dezinfectant. „Informăm permanent echipajele şi pasagerii cu privire la modalităţile de prevenţie”, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit documentului, Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi. Compania operează avioane tip Boeing 737 şi are în derulare un program amplu de înnoire a flotei. În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here