Rețeaua de asistență maternală din cadrul DGASPC Vrancea va fi extinsă cu 220 de asistenți maternali profesioniști

0
417

Implementare proiect Team-Up

În cadrul apelului de proiecte lansat de POCU, în baza Ghidului Solicitantului „Reducerea numărul de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali” a fost semnat Contractul de finanţare pentru Proiectul “TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod 127169, depus de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, înregistrat sub numărul 16044/08.11.2018, în parteneriat cu cele 47 de D.G.A.S.P.C.-uri la nivel naţional, în cadrul apelului non-competitiv mai sus menţionat.

Până la finalul anului 2023, actuala reţea de asistenţă maternală din cadrul D.G.A.S.P.C. Vrancea va fi extinsă eşalonat, cu un număr de 220 AMP.

În cursul anului 2019, în cadrul proiectului mai sus menţionat, D.G.A.S.P.C. Vrancea a angajat 30 de asistenţi maternali profesionişti.

Începând cu anul 2020, toţi asistenţii maternali profesionişti de pe raza judeţului Vrancea vor beneficia de cursuri de pregărire profesională, care să conducă la dezvoltarea competenţelor profesionale şi la creşterea calităţii îngrijirii acordate copiilor aflaţi în plasament. D.G.A.S.P.C. Vrancea continuă procesul de recrutare, urmând ca în anul 2021 să extindă reţeaua cu alţi 40 de asistenţi maternali profesionişti.

Samuel Ghica, Expert implementare local

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here