FIFA vrea să modifice calendarul meciurilor echipelor naţionale

0
21

FIFA a indicat că doreşte să modifice ”o dată pentru totdeauna” calendarul meciurilor echipelor naţionale, informează Reuters. Forul fotbalistic mondial a făcut aceste declaraţii în contextul în care numeroşi antrenori, printre care Juergen Klopp, tehnicianul lui Liverpool, s-au plâns de programul competiţional încărcat. „Calendarul meciurilor echipelor naţionale joacă un rol central în creşterea sustenabilă a fotbalului în toate regiunile lumii şi la toate nivelurile”, a afirmat FIFA în documentul intitulat „Viziunea 2020-2023: un fotbal cu adevărat mondial”. „Din acest motiv, actualul sistem ar trebui, o dată pentru totdeauna, să fie discutat amănunţit cu toate părţile interesate şi revizuit în funcţie de nevoile lor într-un efort colectiv pentru a garanta o abordare cu adevărat globală”, a adăugat FIFA.

Această modificare este pe lista celor „11 obiective” menţionate de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, pentru următorii trei ani. Printre aceste obiective se numără reforma sistemului de transferuri şi extinderea folosirii tehnologiei, inclusiv a asistenţei video pentru arbitraj (VAR). De asemenea, FIFA s-a arătat îngrijorată de faptul că foarte puţine echipe din afara Europei şi a Americii de Sud au atins faza sferturilor de finală la ultimele trei ediţii ale Cupei Mondiale. FIFA a remarcat că aceasta are legătură cu faptul că în Europa se investeşte mult mai mult decât în restul lumii, cu excepţia relativă a Americii de Sud.

După ce va mări la 48 numărul echipelor participante la Cupa Mondială, începând de la ediţia din 2026, FIFA îşi propune să ia măsuri pentru reducerea decalajului valoric, astfel încât pe termen lung să existe „cel puţin 50 de echipe naţionale şi 50 de cluburi care să evolueze la cel mai înalt nivel”, a declarat Infantino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here