ULTIMA ORĂ! Tabăra de la Gălăciuc, centru de izolare pentru suspecții de coronavirus

0
4700

foto: lepsa.ro

Tabăra de la Gălăciuc va deveni centru de izolare pentru persoanele din Vrancea care vin din zonele de risc cu cazuri de coronavirus. Anunțul a fost făcut de prefectul județului în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de astăzi.

Inițial au fost mai multe variante, respectiv fostul Centru de noapte de pe strada Albinei sau baza de practică de la Colegiul Economic din Focșani. În primul caz s-a considerat că nu întrunește condițiile necesare pentru ca persoanele să stea 14 zile în carantină, iar a doua propunere a fost respinsă datorită opoziției Consiliului de Administrație al unității școlare și a Primăriei Focșani. A treia variantă a fost un apartament a Crucii Roșii, însă acesta a fost considerat prea mic. În cele din urmă, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că pune la dispoziție bazele turistice, fiind identificată soluția Taberei de la Gălăciuc.

foto: djstvrancea.ro

La acest moment, Tabăra de la Gălăciuc este rezervată dar peste o săptămână va deveni centru de izolare”, a spus prefectul Gheorghiță Berbece. Deocamdată, la nivelul județului sunt 35 de persoane izolate la domiciliu după ce au călătorit în zone de risc. Deși nu prezintă simptomele infectării cu coronavirus, acestea vor rămâne la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here