SDN Focșani a adunat toate gunoaiele aruncate în parcarea de pe DN 23A, la intrarea în județ

0
156

Secția de Drumuri Național Focșani a adunat toate gunoaiele aruncate în parcarea și în zona limitrofă a bornei de intrare în județul Vrancea dinspre Brăila, pe drumul național DN 23. De mai mult timp, această zonă a fost transformată într-o groapă de gunoi de persoane certate atât cu legea dar mai ales cu bunul simț și care aruncă inclusiv moloz și materiale rezultate din demolări. SDN Focșani se confruntă cu această problemă mai ales în zonele cu parcări izolate, cum este și parcarea de pe DN 23, la limita cu județul Brăila. Deși SDN Focșani nu are posibilitatea ridicării acestor gunoaie, cu excepția gunoiului menajer din coșurile amplasate la marginea parcărilor, ieri, angajații Secției au ridicat toate gunoaiele aruncate în parcarea de la limita cu județul Brăila și au montat bănci și coșuri de gunoi suplimentare. Asta în condițiile în care și obiectele de mobilier și coșurile de gunoi sunt distruse de indivizi certați cu bunul simț.

Pentru a diminua astfel de acțiuni ilegale, în luna ianuarie a fost adoptată Ordonanța de urgență nr. 16/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, care prevede că „persoanele care aruncă și i depozitează gunoaie pe drumurile publice, pe zonele de siguranță ale drumurilor publice sau în zonele de parcare, oprire și staționare, riscă amenzi de la 2000 la 6000 lei“.

De altfel, Consiliul Județean Vrancea a remis, marți, o notă de presă în care arată că semnalele de intrare în județul Vrancea sunt amplasate pe drumul național DN23, iar conform prevederilor legale, obligativitatea serviciilor de întreținere și toaletare a drumului se află în atribuția administratorului de drum, respectiv Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR- DRDP IAȘI- SECȚIA FOCȘANI). De asemenea, administrația județeană a făcut apel la cetățeni să nu mai arunce gunoaiele la voia întâmplării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here