Primăria Focșani caută constructori pentru reabilitarea termică a blocurilor

0
950

Primăria Focșani caută constructori pentru reabilitarea termică la 15 blocuri din municipiu. Primarul Cristi Misăilă a anunțat că, la primul lot de blocuri, a fost anulată a doua procedură de licitație deoarece nu s-a prezentat niciun constructor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 25 februarie însă, fără niciun constructor, procedura a fost anulată și va fi reluată în regim de urgență procedura de atribuire a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare pentru aceste blocuri. Contractul „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Focșani” – etapa I, vizează reabilitarea termică a blocurilor 1. Str. Unirea Principatelor, Nr. 15, Bl. 15; 2. Bd. București, Nr. 9, Bl. A1, Sc. 1, 2, 3; 3. Bd. Unirii, Nr. 37, Bl. 3; 4. Bd. Unirii, Nr 4, Bl. B3, Sc. 3; 5. Str. Revoluției, Nr. 11, Bl. C3; 6. Bd. Unirii, Nr. 46, Bl. 46, Sc .1 .

De asemenea, Primăria Focșani derulează procedura de atribuire a contractului „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Focșani” – etapa a II-a, în care sunt incluse blocurile: 1. Str. Dimitrie Cantemir, nr. 21, Bl. A, Sc. 1; 2. Str. Poienița, nr. 12, Bl. 12, Sc. 1; 3. Bd. Brăilei, nr. 4, Bl. 10; 4. Bd. Brăilei, nr. 7, Bl. 7; 5. Bd. București, nr. 17, Bl. A4, Sc. 1 și Sc. 2; 6. Bd. Unirii, nr. 28, Bl. 28, Sc. 3; 7. Bd. Independenței, nr. 6, Bl. 6; 8. Bd. Unirii, nr. 54, Bl. 54 și 9. Str. Simion Bărnuțiu, nr. 2, Bl. 2A . Data limită pentru depunerea ofertelor este 16 martie 2020. Pe această cale, facem un anunț public prin care invităm toți constructorii să studieze documentația afișată pe SICAP (sistemul electronic de achiziții publice), la secțiunea Anunț de participare simplificat, fiind așteptați să se înscrie toți cei interesați care au și capacitatea efectuării unor astfel de lucrări. De asemenea, dorim ca toți focșănenii, care locuiesc în aceste 15 blocuri, să cunoască faptul că depunem toate eforturile în vederea încheierii, în condițiile legii, a unor contracte care să garanteze o calitate superioară a lucrărilor de reabilitare termică a imobilelor mai sus menționate, arată un comunicat al Primăriei Focșani.

Lucrările de reabilitare termică a blocurile pregătite de municipalitate presupun următoarele lucrări principale, fără a se limita însă la acestea: izolarea termică a fațadelor (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel în cazul șarpantelor și termoizolarea acoperișului tip terasă, izolarea termică a planșeului peste subsol (pentru apartamente situate la parter), înlocuirea lifturilor, repararea acoperișurilor, refacerea finisajelor de pe casa scării, montarea/demontarea echipamente/instalaţii (ex: aer condiționat, iluminat casa scării etc), reabilitarea instalațiilor de alimentare cu energie termică din spațiile comune și a instalațiilor de distribuție a apei reci din subsol etc..

Sursa foto: renasterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here