ULTIMA ORĂ! A murit Tase, profesorul matematicienilor de geniu

0
6334

A murit Profesorul Constantin Tănăsescu, cunoscut sub numele de Tase!
A fost un mare matematician și om de cultură, renumit în Focșani pentru pregătirea olimpicilor la matematică, deși nu a fost încadrat în învățământ decât foarte puțin la începutul carierei sale. A trăit o viață boemă, doar din meditații, alegându-și copiii pe care-i pregătea.

Trupul neînsuflețit este depus la capela Cimitirului Sudic din Focșani. Înmormântarea va avea loc duminică, în jurul prânzului.

Fara Dumnealui, premiile obtinute la Olimpiadele internationale de matematică de către concurenții din Vrancea (și nu numai) ar fi rămas la stadiul de dorințe! A fost mereu alături de elevii Liceului Unirea, pe care l-a absolvit ca șef de promoție, încercând să le împărtășească toate minunățiile matematicii, pe care le stăpânea ca nimeni altul! Drum lin, Domnule Profesor Tănăsescu, Vă mulțumim pentru tot!”, a scris pe pagina sa de Facebook, profesorul Cornel Noană, directorul Colegiului Unirea.

Din păcate, Tase a fost victima cretinismului comunist! A fost nevoit să plece din învățământul superior, pentru că făcea parte dintr-o familie înstărită… nu avea origine sănătoasă, tovarăși!… Comportamentul lui boem era o formă de libertate, de protest față de societatea condusă de ticăloși, față de supravegherea „vigilentă” a organelor de securitate! A trăit liber, într-o lume a frumuseții matematice, dar nu singur, ci împreună cu copiii geniali pe care i-a inițiat! Drum lin spre Lumină, Tase!”, a scris profesorul Tiberiu Dima, pe pagina sa de Facebook

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!

foto: eugenandronic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here