VIDEO: O secţie de confecţii din Focșani a ars în totalitate. A fost generat mesaj RO ALERT; pompierii au stabilit cauza probabilă

0
5680

Luni, cu puţin timp înainte de lăsarea întunericului, un apel la 112 anunţa producerea unui incendiu la o hală de producţie confecţii situată în zona supermarket-ului Kaufland, de pe strada Brăilei. Fumul dens putea fi văzut de pe şoseaua de Centură a oraşului. Pentru a informa populaţia, autorităţile au luat hotărârea de a genera procedura de mesaj RO ALERT pentru incendiu major:

Incendiu major cu degajări mari de fum produs pe Calea Munteniei, Focşani. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicaţii pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie“. Hala şi toate bunurile aflate în interior au ars în totalitate.

Prima informare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Anghel Saligny“ Vrancea a fost trimisă în jurul orei 18:13, şi anunţa producerea unui incendiu pe Caleai Moldovei: „A fost anunțat un incendiu la un imobil (hală de producție) de pe Calea Moldovei din municipiul Focșani. Intervine Detașamentul de Pompieri Focșani cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială de descarcerare. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1000 mp.”

Conform ISU Vrancea, nimeni nu a fost surprins în interior, însă două persoane aflate la fața locului au suferit atac de panică și au fost transportate la UPU Focșani. Prezentă la faţa locului, plutornierul major, Cristina Pîrvu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Vrancea, a revenit cu mai multe detalii chiar de la faţa locului la ora 19:48. „În jurul orei 17:45, un apel la numărul unic de urgenţă 112, a anunţat despre producerea unui incendiu la o hală de producţie, materiale textile din Municipiul Focşani. La faţa locului, s-au deplasat de urgenţă patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi şi o ambulanţă SMURD. Din cauza degajărilor mari de fum, şi a situării halei de producţie materiale textile lângă un supermarket, a fost generat mesaj RO ALERT pentru atenţionarea populaţiei aflate în zonă. La faţa locului, două personae au suferit atacuri de panică şi au necesitat îngrijiri de specialitate, paramedicii acordându-le primul ajutor calificat, ulterior transportându-le cu ambulanţa SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţă Focşani. În prezent, echipajele încă lucrează pentru stingerea incendiului, iar cauza acestuia urmează a fi stabilită după cercetările care se vor efectua. Atât hala, cât şi bunurile aflate în interior au ars în totalitateׅ“, plutornier major, Cristina Pîrvu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny“ al judeţului Vrancea.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:00, însă un echipaj ISU a asigurat zona până la ora 01:00. În urma cercetărilor efectuate, cauza probabilă a producerii incendiului a fost efectul termic al curentului electric ca urmare a maşinilor, utilajelor şi aparatelor tehnice lăsate sub tensiune“, au transmis a doua zi, marţi, reprezentanţii ISU Vrancea.

Până la acest moment nu se cunoaşte valoarea totală a daunelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here