Sistemul de iluminat public din orașul Odobești va fi modernizat

0
161

Primarul Daniel Nicolaș a anunțat că orașul Odobești a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public şi scăderea emisiilor de CO2 prin modernizare, extindere, telegestiune în oraşul Odobeşti, judeţul Vrancea“. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din oraşul Odobeşti, prin modernizarea, extinderea şi telegestiunea sistemului de iluminat public.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public prin scăderea consumului anual de energie primară în iluminatul public de 628.082,11 kwh/an; Scăderea anuală a gazelor cu efect de seră 180,33 tone de CO2; Modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea aparatelor de iluminat stradal existente cu noi aparate de iluminat cu tehnologie LED în număr de 2562; Extinderea sistemului de iluminat public cu 77180 ml; Înfiinţarea unui dispecerat destinat controlului şi monitorizării sistemului de iluminat public (telegestiune); Creşterea confortului şi a siguranţei locuitorilor oraşului Odobeşti, investiţia propusă urmând să asigure condiţii optime de circulaţie pe timp nocturn, atât pietonilor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014–2020, Axa Prioritară 3: „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de Investiții 3.1 : „Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari”, Operaţiunea C- Iluminat public.

Proiectul intitulat „Creşterea eficienţei energetice a sistemului de iluminat public şi scăderea emisiilor de CO2 prin modernizare, extindere, telegestiune în oraşul Odobeşti, judeţul Vrancea” urmează să fie implementat într-o perioadă de 62 luni (15.06.2018-31.07.2023), valoarea totală a proiectului fiind de 22.131.479,51 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 18.266.490,53 lei acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 2.793.698,43 lei acordată din bugetul național.

Vă reamintim că primarul Daniel Nicolaș a anunțat, în luna ianuarie, că un nou complex sportiv va fi construit în Odobești. Complexul va avea un teren de fotbal cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori. Acest complex va fi construit pe actuala locație a stadionului din Odobești. „Un nou complex sportiv ce va fi situat în strada Ștefan cel Mare nr.2, pe actuala locație a stadionului din Odobești, inclus prin ordin al Ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației pe lista de investiții ce vor fi finanțate prin Compania Națională de Investiții. Complexul va cuprinde: un teren sportiv de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF- dimensiuni 105 x 68 m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori; un teren sportiv mic ce va fi tusat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20 x 40 m; clădire vestiare; clădire administrativă; parcare autovehicole și autocare“, se arată într-un mesaj anunț al primarului Daniel Nicolaș. Suprafața totală a stadionului va fi de 13.200 metri pătrați, din care gazon artificial va fi montat pe 8.833,50 metri pătrați, iar tartan va fi așternut pe 1.100 metri pătrați. Suprafata de joc va avea 7.140 metri pătrați. Stadionul va avea 57 locuri de parcare, dar și spații verzi și sistem de iluminat public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here