GALERIE FOTO: Elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” – Viitori Ghizi în Turism

0
417

Ziua de 21 februarie este, începând cu anul 1998, Ziua Internațională a Ghidului de Turism. Pentru că acest domeniu reprezintă una din calificările pe care Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” le oferă elevilor din județul Vrancea, elevii cu specializarea Tehnician în Turism și-au exersat abilitățile specifice unui viitor ghid turistic: documentare, redactare, prezentare și interacțiune în limba română și într-o limbă de circulație internațională.

Elevii au conceput un traseu turistic cuprinzând obiective din municipiul Focșani, reprezentative din punct de vedere istoric, cultural sau arhitectural. Traseul a cuprins: Statuia poetului Mihai Eminescu situată în Piața Teatrului, Teatrul „Maior Gheorghe Pastia”, Fosta Prefectura Putna, Catedrala Sfânta Parascheva, Obeliscul din Piața Unirii, Muzeul Trepte de Istorie, Borna de Hotar, Statuia Independenței, Vechiul Tribunal și Muzeul Unirii. De asemenea, elevii au efectuat o vizită și la Consiliul Județean Vrancea unde au primit informatii cu privire la rolul acestei instituții în dezvoltarea județului.

Elevii Constantin Mădălina, Găină Emilian Alexandru, Pândăruș Ana Maria, Ștefan Valentin Gabriel, Pepene Elena, Zarzalin Alexandru, Boubătrân Cristi, Carabă Ana Maria (clasa IX-a A) și Samoilă Federica, Apostol Alessandro și Slabu Gabriel (a XI-a A), membri ai Cercului de Turism Hai la Drum!” existent în cadrul colegiului, au realizat prezentarea obiectivelor menționate în limba română și limba engleză. Fiecare elev a deținut pe rând rolul de ghid și a prezentat obiectivul chiar la fața locului, insistând pe prezentarea de date autentice și relevante pentru turiști dar și pentru rezidenți interesați de povestea acestor monumente sau instituții culturale. Interacțiunea s-a realizat în limba română și în limba engleză, pentru o încadrare cât mai bună în specificul acestei meserii. Un aspect inedit l-au oferit elevii Apostol Alessandro, Samoilă Federica și Slabu Gabriel, elevi reintegrați în sistemul educațional românesc, care au realizat prezentarea obiectivelor turistice și în limba italiană.

Impresii elevi: „ Am aflat lucruri pe care nu le știam despre orașul Focsani. A fost și o provocare deoarece am vorbit în engleză. Mi-a placut mult vizita la Consiliul Judetean Vrancea, deoarece mereu m-am întrebat cum arată și ce fac cei care conduc orașul Focsani și județul Vrancea. A fost o experiență minunată.” Pepene Elena

Activitatea a fost interesantă și educativă; am învățat lucruri noi despre orașul nostru și obiectivele lui turistice. A fost o experiență frumoasă pe care îmi doresc să o repetăm, poate vizitând chiar întregul județ Vrancea”. Pândăruș Ana Maria

Activitatea s-a înscris în calendarul activităților premergătoare Zilei Naționale a Meseriilor care se va sărbători pe data de 11 martie și care vizează organizarea de evenimente educaționale pentru promovarea învățământului tehnic și profesional.

Profesori coordonatori: Director Răvaș Marilena, Prof. Stoican Mirela, prof. Marinela Anghel

Consilier de Imagine CTGA

Prof. Marinela Anghel

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here