Consiliul Județean Vrancea îndeamnă școlile și primăriile să solicite finanțare pentru investiții prin CNI

0
263

Viitorul copiilor noștri depinde de sistemul educațional, iar un învățământ de calitate nu se poate desfășura decât în condiții adecvate, investind cât mai des în reabilitarea și modernizarea unităților școlare. Având în vedere nevoia în județul nostru de a asigura spații de desfășurare a orelor de curs, laboratoare, săli de sport, precum și dotări la cele mai bune standarde, aducem la cunoștința conducerii școlilor și primăriilor că la această dată se derulează, prin Compania Națională de Investiții S.A. (CNI), Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), prin care se pot realiza obiective de investiții la nivelul infrastructurii educaţionale.

Precizăm că și Consiliul Județean Vrancea a promovat spre finanțare, prin Compania Națională de Investiții, două proiecte de investiții care vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea celor două stadioane din municipiul Focșani, respectiv Stadionul Tineretului și Stadionul Milcov, urmând să fie depusă o solicitare și pentru monumentul istoric ”Casa Apostoleanu”.

Încurajăm fiecare unitate școlară să prezinte primăriei, pe a cărei rază administrativ-teritorială funcționează, lista obiectivelor de investiții ce le sunt necesare.

În funcție de specificul fiecărui obiectiv de investiți acestea sunt:

1. Construire obiectiv nou

2. Reabilitare, modernizare și dotare investiție

3. Reabilitare, modernizare, dotare și extindere investiție (fiind eligibile extinderile de grupuri sanitare)

4. Finanțare investiție

5. Dotare

6. Lucrări în prima urgență

Toate informațiile necesare în vederea transmiterii solicitărilor pentru realizarea investiției pot fi descărcate de pe site-ul CNI, secțiunea proiecte/documente utile (http://www.cni.com.ro/proiecte/rapoarte-anuale-si-documente-utile/?documente=1).

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here