ULTIMA ORĂ! Odobeștenii care se întorc din Italia, rugați să anunțe autoritățile locale

0
4026

Acest apel este unul umanitar în vederea prevenirii multiplicării și răspândirii Coronavirusului, o campanie de informare și nu de panicare a populației.
Pentru binele comunității odobestene, a localităților limitrofe, pentru binele tuturor, facem un apel către persoanele care călătoresc dinspre Italia, din zonele unde a fost confirmată prezenta coronavirusului, îi rugăm să anunțe autoritățile locale cand ajung acasă in vederea implementării planului de măsuri și a monitorizării la domiciliu a acestora pentru o perioadă de carantină de 14 zile .
România este astăzi mai expusă riscului apariției Coronavirus. Motivul este înmulțirea numărului de cazuri din Italia, țară către și dinspre care circulă foarte mulți români.
Riscul apariției în România a unor focare de infecție cu coronavirus similare celor din Italia este astăzi moderat .

Ce putem face deocamdată:
1. Spălăm des mâinile!
2. Stăm acasă la primele semne similare răcelii/virozei: febră, tuse, dureri musculare, oboseală, respirație dificilă!
3. Evităm să ne atingem fața cu mâinile fără să fim spălați pe ele!
4. Măștile de față trebuie obligatoriu folosite de cei cu simptome sau care au intrat în contact cu bolnavi.
5. În cazul în care simptomele gripei degradează starea de sănătate a persoanei afectate, se anunță imediat ambulanța la 112.

Ministerul Sănătății este cel care TREBUIE să disemineze către populație informații similare celor prezentate mai sus. Autoritățile centrale trebuie să înceapă o campanie de informare a populației cu privire la comportamentele prin care putem reduce impactul unei posibile epidemii de coronavirus în România.

FOARTE IMPORTANT: Aveți încredere în medicul vostru de familie și în ce comunică autoritățile prin Direcția de sănătate publică.

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Coronavirus

sursa text: facebook Primaria Odobesti, foto: wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here