Biblioteca municipală Adjud va fi reabilitată termic

0
75

Societatea comercială Luxtrans SRL va realiza lucrările de reabilitare și modernizare a Bibliotecii municipale Adjud. Societatea mai sus menționată a câștigat licitația pentru realizarea proiectului „Lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice clădire biblioteca municipală, Municipiul Adjud, județul Vrancea“. Valoarea de adjudecare a lucrărilor este de aproximativ 1,4 milioane de lei. Scopul contractului de lucrări este de a reabilita clădirea publică biblioteca municipala Adjud prin măsuri de intervenție eficiente și de a implementa soluții de creștere a performanțelor energetice ale acesteia, cât și soluții de producere a energiei prin utilizarea de surse regenerabile. Pentru construcția menționată este necesară executarea lucrărilor de intervenție pentru reabilitare termică și creșterea performanțelor energetice a clădirii, respectiv lucrări de realizare a termosistemului la fațade și la acoperiș (anvelopa clădirii) și realizarea de lucrări de reabilitare a instalațiilor interioare.

Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructuri publice, inclusiv în clădiri publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B – clădiri publice. Perioada de implementare a proiectului este de 54 luni, respectiv între data 01.05.2016 și data 30.10.2020. Obiectivul proiectului este de a reabilita clădirea publică Biblioteca Municipală, prin toate măsurile de intervenție posibile și eficiente, și de a implementa atât soluții de creștere a performanțelor energetice ale acesteia cât și soluții de producere a energiei prin utilizarea de surse regenerabile.

Rezultate estimate: reducerea consumului anual de energie primară; reducerea consumului anual de energie finală (din surse neregenerabile); reducerea consumului anual specific de energie primară (din surse neregenerabile); reducerea consumului anual de energie primară din surse regenerabile; reducerea costurilor de funcționare a clădirii; scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră; îmbunătățirea stării de sănătate a populației, ca urmare a diminuării semnificative a poluării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here