Box: AIBA reînfiinţează Cupa Mondială pe echipe, care va avea loc în octombrie, în Rusia

0
13

Federaţia internaţională de box amator (AIBA), privată de dreptul de a organiza turneul olimpic din cadrul JO 2020 de la Tokyo, plănuieşte reînfiinţarea Cupei Mondiale pe echipe, care ar urma să fie găzduită în acest an de Rusia, în luna octombrie, relatează L’Equipe. AIBA a anunţat într-un comunicat că ediţia 2020 a Cupei Mondiale pe echipe se va desfăşura la Nijni Novgorod, la 12 ani după ultima ediţie, din 2008, găzduită tot în Rusia şi câştigată atunci de Cuba. Cupa Mondială pe echipe va reuni cele mai puternic ţări cu tradiţie pugilistică şi va fi o oportunitate de atragere a noi sponsori şi de refacere a prestigiului AIBA, erodat de sancţiunile impuse de CIO, problemele de guvernanţă şi datoriile de 15 milioane dolari.

CIO a privat AIBA de organizarea turneelor de calificare la JO 2020, inclusiv a turneului olimpic de la Tokyo, din cauza problemelor de guvernanţă. O comisie de lucru a CIO va prelua prerogativele AIBA la aceste turnee. Alegerea Rusiei ca gazdă a Cupei Mondiale este văzut ca un semn al creşterii influenţei lui Umar Kremlev, secretarul general al federaţiei ruse şi membru în Comitetul Executiv al AIBA. Kremlev a propus, fără succes, să preia datoriile AIBA şi este văzut ca un posibil succesor al marocanului Mohamed Moustahsane, preşedintele interimar al AIBA.

Decizia AIBA sfidează pe de altă parte decizia Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), care a suspendat Rusia de la JO timp de patru ani şi a interzis organizarea anumitor competiţii internaţionale pe teritoriul rusesc. Decizia AMA/WADA a fost însă contestată de Rusia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here