GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Victoria atitudinii și a bucuriei handbalului!

0
259

* CSM Focșani 2007 – CSM București 25-21 (13-11)

Formații:

CSM Focșani 2007: Marocio, Cloșcă, Rusu – Rotaru, Popovici, Cozorici, Popa, Țuțu – 1, Hrimiuc – 5, Rață – 2, Nuțu – 1, Marijanac – 3, Eros – 6, Gramatic, Sladic – 4, Mănescu – 3.

CSM București: Krupa, Teixeira – 4, Militaru, Georgevski – 7, Varo, Rotaru – 1, Fotache, Mitu, Caba, Nica, Ramba – 3, Becheru, Onyejekwe – 4, Aunguresei, Bizău – 2.

CSM Focșani 2007 a reușit, miercuri seara, în Sala Polivalentă, o victorie spectaculoasă și mai mult decât meritată în fața sferfinalistei Cupei EHF, CSM București. Focșănenii au condus meciul de la început până la sfârșit, grație unui spirit de luptă excepțional. În pofida absenței celor patru jucări de bază – Ragea, Miroiu, Pătru, Mocanu, focșănenii au crezut în victorie, pe care au obținut-o fără vreun moment de cumpănă! Au avut o atitudine de jucători care și-au dorit foarte mult victoria, au arătat că au valoare pe care și-o pot exprima atunci când cred în propriul potențial.

Și, așa cum a declarat după meci antrenorul Dalibor Cutura, au avut bucuria de a juca handbal, care transmisă formidabilului public focșănean, s-a transformat în bucuria de a vedea handbal de calitate și a a-și vedea favoriții jucând pentru a câștiga! Focșănenii, cotați cu șansa a doua în partida restantă de miercuri seara, s-au concentrat, au reușit un joc excepțional în apărare și au finalizat mult mai bine decât în alte meciuri! În ansamblu, a fost una dintre cele mai bune prestații din Liga Națională ale CSM 2007, într-un meci cu o formație care a venit la Focșani să câștige și care la final părea că nu înțelege ce i s-a întâmplat! Asta în condițiile în care arbitrii le-au acordat bucureștenilor, cu larghețe, 8 lovituri de la șapte metri – dintre care, două, apărate de excepționalul Marocico. Lovituri de la 7 metri care au însemnat aproape tot atâtea eliminări din echipa gazdă și situații de oameni în plus pentru CSM București!

Meciul a început cu focșănenii la conducere – și ca joc și ca scor, dar diferența a fost foarte mică între cele două combatante. La pauză s-a intrat cu 13-11, și la 5 minute de la reluarea meciului era 15-11. A urmat însă una dintre sincopele clasice ale gazdelor iar bucureștenii au dus scorul la 15-16, cât era în minutul 42. Însă istoria din alte partide nu s-a repetat, adică nu a continuat căderea! CSM 2007 a recuperat pasivul de un gol a ajuns la 19-16 în minutul 50, apoi 21-19 în minutul 55, moment din care bucureștenii au început să se precipite, să piardă ușor mingea și primească patru goluri consecutive, până la 25-19. La ultimul gol, de mare spectacol – minge recuperată de jos de Hrimiuc și aruncată de la centrul terenului, din plonjon, în poarta goală a CSM București peste pivotul Focșaniului a căzut un adversar care l-a accidentat. Iar Hrimiuc a devenit al cincilea indisponibil al echipei sale.

Duminică, 23 februarie, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă, se va juca partida CSM Focșani 2007 – Politehnica Timișoara, din etapa a 19-a a campionatului Ligii Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here