ULTIMA ORĂ! Maidanezi capturați în Cartierul Sud, zona locului de joacă VeloPark; Primăria Focșani: Siguranța cetățenilor este prioritară

0
620

 

Siguranța cetățenilor este prioritară pentru Primăria Municipiului Focșani

În urma apariției în mediul on-line a unei filmări în care un câine pare a fi agresat de către lucrători din cadrul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, facem următoarele precizări:
Pentru a răspunde unor sesizări primite din partea cetățenilor, un echipaj al Serviciului de gestionare a câinilor fără adăpost s-a deplasat în data de 18.02.2020 în Cartierul Sud, zona locului de joacă VeloPark. Aici au fost identificați și capturați mai multi câini, unul dintre aceștia fiind ulterior revendicat de către doamna P.P., care de altfel îl și are în îngrijire pe un teren privat din apropiere.
În timpul operațiunii de prindere, câinele respectiv s-a zbătut și a mușcat din crosa specială, fără a suferi însă răni care să-i pună viața în pericol sau să-i afecteze integritatea. Acest lucru a fost constatat și de doamna P.P., care a primit un avertisment verbal, luându-și de asemenea angajamentul în scris că va lua toate măsurile astfel încât acest câine să nu mai ajungă nesupravegheat pe domeniul public.
Pentru siguranța tuturor focșănenilor, în special a copiilor și a celor în vârstă, astfel de actiuni vor continua zi și noapte, cu precizarea că TOȚI câinii prinși beneficiază de condiții de cazare, tratament și hrana în conformitate cu normele legale în vigoare. De asemenea, reamintim faptul că cetățenii au posibilitatea de a adopta orice câine, în acest caz animalul fiind sterilizat, vaccinat antirabic, deparazitat și microcipat pentru identificare.

Biroul de presă al
Primăriei Municipiului Focșani

foto și text: facebook Primaria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here