Consiliul Județean va construi trotuare la drumul judeţean Gologanu-Slobozia Ciorăşti-Coteşti

0
133

Consiliul Județean are în derulare mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere. Un astfel de proiect este cel privind construirea de trotuare şi accese în proprietăți aferente obiectivului de investiţie: Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile Gologanu- Slobozia Ciorăşti – Coteşti, cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T. Proiectul mai sus amintit a fost aprobat, ieri, de plenul Consiliului Județean. Practic, este vorba de un proiect complementar la o importantă investiție ce vizează reabilitarea drumului județean Gologanu- Slobozia Ciorăşti –Coteşti.

Romeo Iordache, directorul Direcţiei Tehnice şi de Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea a explicat de ce a apărut acest proiect complementar la proictul inițial finanțat prin POR. „Acest proiect a apărut ca urmare a faptului că documentația tehnică a proiectului de reabilitare a DJ Gologanu- Slobozia Ciorăşti –Coteşti a fost realizat în 2015. De la acea dată și până azi, intravilanul comunelor s-a extins și au apărut noi locuințe și nu ne permitem ca aceste noi locuințe să nu aibă acces la trotuare și la proprietăți. Finanțarea acestui proiect se asigură din bugetul proiectului inițial deoarece la licitație niciun contract nu se atribuie cu suma care este previzionată“, a afirmat Romeo Iordache.

Proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean, dintre localităţile Gologanu – Slobozia Ciorăşti – Coteşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN-T” are o valoare de 26.474.967,37 lei. Aproximativ 11.449 de locuitori din localitățile traversate de acest drum vor beneficia de condiții mult îmbunătățite de trafic. Obiectivul general al proiectului este realizarea unei legături rapide şi în siguranţă la reţeaua de transport europeană TEN-T. Lucrările vor fi executate de antreprenorul general Asocierea S.C. CITADINA 98 S.A. – S.C. VEGA 93 S.R.L. – S.C. TRAMECO S.A, cu subcontractanţi S.C. CONSITRANS S.R.L. şi S.C. ABED NEGO COM S.R.L. prin liderul S.C. CITADINA 98 S.A. Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuţie de lucrări este de 19.402.042,98 lei cu TVA. Scopul realizării obiectivului este creşterea condiţiilor de dezvoltare durabilă a zonei prin facilitarea mobilităţii populaţiei şi bunurilor, dezvoltarea accesibilităţii, prin continuarea extinderii şi modernizării infrastructurii rutiere aflate în proximitatea reţelei TEN-T, prin crearea unui sistem multimodal de transporturi.

În cadrul acestui proiect vor fi modernizați aproximativ 17 kilometri de drum judeţean, vor fi realizați 1.225ml trotuar cu lăţime de 1,50 m, vor fi montate borduri teşite astfel încât să permită accesul persoanelor cu dizabilități la proprietăţi (20 de treceri de pietoni). De asemenea, va fi modernizat un pod şi anume: podul peste pârâul Râmna la km 5+310 și vor fi amenajați 28.841 metri de rigole şi şanţuri. În cadrul acestui proiect vor fi amenajate 53 de podeţe de descărcare, dar și 170 m de spaţii verzi. În cadrul capitolului elemente de siguranţa circulaţiei, vor fi realizate 20 de treceri de pietoni, 568 metri liniari de parapet metalic, indicatori rutieri, benzi rezonatoare etc. care vor creşte siguranţa circulaţiei şi confortul populaţiei deservite de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here