Căminul pentru persoane vârstnice ”O nouă șansă” din Mărășești, renovat și fără plăți restante – o casă primitoare pentru bătrâni

0
749

Căminul pentru persoane vârstnice -”O nouă șansă” Mărășești, structură preluată în subordinea DGASPC Vrancea în luna martie 2018, a traversat un amplu proces de renovare și reabilitare, aliniindu-se în momentul de față standardelor cerute de normele în vigoare.

DGASPC Vrancea, cu sprijinul Consilului Județean Vrancea, a depus toate eforturile pentru a remedia situația condițiilor de trai, a serviciilor oferite, monitorizând în mod regulat conformitatea aplicării procedurilor de lucru și a situaței din acest centru.
Întrucât Căminul persoane vârstnice ”O nouă șansă” Mărășești necesita intervenția urgentă pe o serie largă de aspecte administrative și funcționale, aflându-se atunci într-o stare avansată de degradare, s-a realizat o prioritizare a nevoilor existente, principalul obiectiv reprezentându-l asigurarea igienizării spațiilor de locuit: deratizare, dezinsecție, dezinfecție, materiale igienico-sanitare, etc. și asigurarea hranei beneficiarilor la un nivel optim.
Totodată, la momentul preluării, situația financiar-contabilă indica plăți restante în cuantum de 706.183,51 lei, sumă ce a fost achitată în intregralitate din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, evitând astfel restricționarea furnizării utilităților către acest centru.

Căminul pentru persoane vârstnice ”O nouă șansă” Mărășești a beneficiat și de sprijinul voluntarilor, primind din momentul preluării diferite donații, aceștia contribuind cu materii prime și materiale în cadrul acestui amplu proces de reabilitare.
Subliniem pe această cale faptul că situația actuală a Căminului pentru persoane vârstnice ”O nouă șansă” Mărășești, nu reprezintă o realizare personală în plan profesional a unor angajați, ci se datorează în totalitate unei echipe de oameni devotați, implicați, care au depus eforturi constante și susținute, astfel încât, pentru bătrânii aflați acolo, să nu fie doar un cămin de bătrâni, ci o casă primitoare.

COMUNICAT DE PRESĂ, CONSILIUL JUDETEAN VRANCEA,
DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA ȘI
PROTECȚIA COPILULUI VRANCEA

imagini: facebook Caminul Pentru Persoane Varstnice Marasesti

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here