ULTIMA ORĂ! Pesta porcină africană, într-o gospodărie din Voetin, Sihlea

0
1573

Pesta Porcină Africană confirmată într-o gospodărie,din localitatea Voetin,Com.Sihlea, judeţul Vrancea

În data de 18.02.2020, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane intr-o gospodarie avand ca efectiv 4 porci, situată în localitatea Voetin, Com.Sihlea, județul Vrancea.
În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgență.
Gospodaria din localitatea Voetin, Com.Sihlea, județul Vrancea a fost plasata sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.
Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploataţie prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare si dezinfecţie.
D.S.V.S.A. Vrancea solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.
Proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despăgubiri, conform prevederilor H.G. nr. 1214/2009, modificată și completată prin HG nr. 484/2018.
Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă impact la nivel social din punct de vedere economic.

DIRECTOR EXECUTIV, Dr.Mihai Cristinel

Responsabil Comunicare, Dr.AdrianRadulescu

INFORMARE DE PRESĂ 19.02.2020

foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here