Atenție, pensionari și asigurați! Noutăţi privind eliberarea biletelor de tratament balnear în anul 2020

0
4980
casteljaloux

Începând cu această săptămână, pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii vor putea intra în posesia biletelor de tratament balnear. Pentru anul 2020, au fost repartizate 19 serii de bilete de tratament, prima dată de prezentare în staţiune fiind 17.02.2020. Casei Judeţene de Pensii (CJP) Vrancea i-au fost repartizate 83 de bilete de tratament pentru staţiunile Amara, Lacu Sărat, Covasna, Nicolina, Pucioasa şi Sărata Monteoru, urmând să fie încheiate contracte şi cu celelalte staţiuni. Reprezentanţii CJP Vrancea ne informează că au apărut modificări în ceea ce priveşte acordarea acestor bilete. Despre ce este vorba, ne explică Bogdan Iaru Constantin, purtătorul de cuvânt al CJP Vrancea.

Fără copiile actelor de identitate şi ale cupoanelor de pensie!

Anul acesta, biletele de tratament vor fi eliberate pe baza unei cereri care poate fi procurată fie de la sediul CJP Vrancea, fie online, de pe site-ul instituţie, www.cjpvn.ro, la secţiunea Bilete de tratament şi odihnă. Dacă anul trecut, persoana care venea să ridice biletul de tratament de la Casa de Pensii trebuia să aducă şi o copie de pe buletin şi una de pe cuponul de pensii, anul acesta, legitimarea persoanei ce va face doar cu actul de identitate. „Aducem la cunoştinţă beneficiarilor de bilete de tratament balnear faptul că, pentru anul 2020, biletele sunt repartizate pe 19 serii, subliniind că, prima serie a avut ca dată de prezentare în staţiune data de 17.02.2020, iar ultima serie va avea data de 01.12.2020, durata sejurului fiind de 16 zile, din care 12 zile de tratament balnear.

Pe această cale, dorim să-i informăm pe cei interesaţi de faptul că, pentru Seria a II-a (04.03. – 20.03.2020), Casei Judeţene de Pensii Vrancea i-au fost repartizate un numar de 83 bilete de tratament, pentru staţiunile Amara, Lacu Sărat, Covasna, Nicolina, Pucioasa şi Sărata Monteoru, menţionând că, cererile tip privind acordarea acestor bilete de tratament, pot fi procurate de la sediul CJP Vrancea sau de pe site-ul instituţiei noastre (www.cjpvn.ro – Secţiunea Bilete de tratament şi odihnă), cereri care, ca element de noutate, NU vor mai fi însoţite de copii de pe actele de identitate şi copii de pe cupoanele de pensie“, se arată în comunicatul de presă trimis de Bogdan Iaru Constantin, purtător de cuvânt în cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Vrancea.

În cazul în care titularul biletului de tratament balnear nu poate veni la Casa de Pensii, eliberarea biletului unei alte persoane se va face numai prin procură autentificată din care trebuie să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament. „Faţă de cele mai sus arătate, mai aducem la cunoştinţă celor interesaţi şi faptul că, după primirea de la Casa Naţională de Pensii Publice Bucureşti a repartiţiei locurilor, în vederea eliberării biletelor către beneficiari, acestea se pot ridica de la sediul instituţiei noastre, după legitimarea persoanelor care le ridică, acestea fiind eliberate doar personal titularului sau unei alte persoane, desemnate de către titular prin procura autentificată, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.

La eliberarea biletelor de tratament, asiguraţii sistemului public de pensii vor prezenta adeverinţa eliberată de către angajator pentru luna în care a fost depusă ultima declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, dar nu mai mult de 60 zile anterioare datei în care se eliberează biletul, precum şi biletul de trimitere – formular cu regim special, eliberat de medicul de familie sau de specialitate (copie şi original)“, mai apare în comunicatul reprezentanţilor CJP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here