VIDEO și GALERIE FOTO: Primarul Ștefan Moscu desemnat președinte de onoare al Asociației Comunelor din România

0
1482

Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Vrancea (ACoR) a fost desemnat președinte de onoare al Asociației în anul 2020. Desemnarea sa în această funcțiea avut loc în cadrul Adunării generale a ACoR ce se desfășoară în perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel. De asemenea, tot în cadrul acestui eveniment ACoR Vrancea a fost declarată ca fiind organizația numărul unu la nivel național ca urmare a eforturilor depuse pentru a implementa activitatea de audit intern la nivelul tuturor comunelor din județ. La eveniment participă mai mulți primari ai unor comune vrâncene.

Evenimentul reuneşte peste 550 de primari ai comunelor din România şi are ca temă „Satul românesc, parte integrantă a ruralului european“. ACoR îşi propune să identifice, împreună cu invitaţi de rang înalt de la nivelul autorităţilor centrale, cauzele ce determină decalajele dintre mediul rural şi cel urban, şi să stabilească măsurile ce se impun pentru diminuarea acestor discrepanţe.

În cadrul întâlnirii de ieri au avut loc mai multe discuții aprinse cu reprezentanții ministerelor care au fost prezenți la ședința ACoR, discuții ce au vizat accesarea de fonduri pentru dezvoltarea satului românesc, rezolvarea problemelor de mediu, relația dintre autoritățile publice locale și prefecturi, dar și cu cei ai instituțiilor descentralizate din teritoriu. O altă temă abordată a fost cea referitoare la sprijinirea școlilor din mediul rural. Nu au lipsit nici discuțiile privind modul cum vor fi repartizate fondurile europene în exercițiul financiar următor.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment vor fi înmânate distincţiile ACoR persoanelor cu o activitate îndelungată în domeniul administraţiei publice locale din România şi din Republica Moldova, cât şi Ordinele de merit ale ACoR primarilor care au avut o activitate deosebită, în mediul rural, privind domeniile: promovarea şi păstrarea valorilor şi civilizaţiei tradiţionale specifice satului românesc; literatură şi publicistică; promovarea activităţilor sportive; instalarea de investitori şi promovarea de produse tradiţionale româneşti; sprijinirea de proiecte/programe cu rol educaţional, social-caritabil, cultural şi de parteneriat social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here