Prefectul face campanie electorală cu virusul pestei porcine africane

0
181

După ce a semnat planul de măsuri prin care circulația animalelor domestice, inclusiv câinii și pisicile de companie, a fost restricționată în Focșani din cauza pestei porcine africane, prefectul județului fuge de responsabilitate și devine comentator politic pentru PNL. Într-un comunicat postat pe facebook, prefectul județului arată că trebuie să îi răsplătească periodic pe șefii de la PNL pentru că l-au pus pe o funcție unde câștigă de cinci ori mai mult decât un angajat din confecții. Cu un limbaj care nu are nicio legătură cu calitatea de înalt funcționar public apolitic, prefectul se crede la PNL Vrancea și aproape că îl ia la înjurături pe primarul Focșaniului care a cerut aplicarea prevederilor legale pentru ca afacerile crescătorilor de porci din județ să nu fie afectate iar sute de oameni să rămână pe drumuri din cauza unor persoane interesate să mai facă o combinație cu carnea de porc comercializată ilegal. Prefectul vorbește despre articole sponsorizate, așa cum probabil știe din experiența anterioară de la PNL Vrancea când posta pe facebook ședințele Consiliului Local Focșani. Mai mult, devine penibil când vorbește despre un fake news mizerabil dar nu face un gest elementar și nu ne spune cine a semnat planul de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane. Dacă l-a semnat prefectul, în calitate de președinte al Centrului Local de Combatere a Bolilor Vrancea, atunci să își asume consecințele, nu să vină cu diferite metode diversioniste și să facă o mizerabilă campanie electorală. Dar ce așteptări să ai de la un funcționar parlamentar angajat la grupul PNL din Camera Deputaților și transferat la Instituția Prefectului, ca și cum în județ nu erau funcționari publici de carieră care să reprezinte interesele Guvernlui.

Între timp, DSVSA Vrancea a anunțat confirmarea focarului de pestă porcină africană la Focșani. „Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploataţie prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare si dezinfecţie.

D.S.V.S.A. Vrancea solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. Proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despăgubiri, conform prevederilor H.G. nr. 1214/2009, modificată și completată prin HG nr. 484/2018. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă impact la nivel social din punct de vedere economic”, arată reprezentanții DSVSA Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here