Iubitul Andreei Marin, vrânceanul Adrian Brâncoveanu, militează pentru salvarea animalelor rănite pe șosele

0
907

Partenerul de viață al Andreei Marin, vrânceanul Adrian Brâncoveanu, originar din Cotești, județul Vrancea a postat două imagini pe contul său de instagram cu doi cai răniți pe șosea, cu scopul de a trage un semnal de alarmă privind ajutorarea animalelor accidentate pe șosele. În prima imagine „este un cal în ultimele sale clipe de viață, aruncat la pământ pe șosea, în urma unui accident a cărui vinovat nu este, la prima vedere cel puțin, șoferul ce nu l-a mai putut ocoli, căci s-a trezit cu căruța și calul în față pe neașteptate, ci stăpânul inconștient care l-a lăsat în câmp nesupravegheat și liber sa plece oricând“ descrie Adrian Brâncoveanu în postarea sa. Acesta a povestit în continuare că trecea cu mașina pe centura Buzăului și în momentul în care a văzut acel cal rănit pe șosea, a oprit din dorința de a ajuta, deoarece în copilărie a îngrijit 5 cai acasă și acum nu putea sta nepăsător. A apelat serviciul de urgență 112, iar în momentul când a ajuns polițistul, aceasta nu a luat nici o măsură pentru a salva calul, ba chiar îi cerea lui Adrian Brâncoveanu să îi confirme dacă animalul mai trăiește sau nu, ca să poată scrie în constatare. Vrânceanul Adrian Brâncoveanu a apelat din nou serviciul 112 și a cerut de data aceasta să trimită la fața locului un medic veterinar, sau pe cineva capabil să ajute bietul cal, însă calul s-a stins din viață, mângâiat în ultimele sale clipe de Adrian Brâncoveanu, fără ca nimeni să intervină pentru a salva calul. „Treceam cu mașina pe centura Buzăului, am oprit în dorința de a ajuta, imaginea era șocantă, iar eu sunt maturul de azi, dar și copilul de odinioară ce a crescut și îngrijit 5 cai acasă, cei mai buni prieteni pentru mine, nu pot sta așadar cu mâinile încrucișate și întorcând capul, trecând mai departe. Polițistul venit la fata locului după apelul meu la 112, tare încurcat. La pământ se afla un cal grav rănit, nu un om. Ce să fie de făcut în situația asta?! Calul era în grea suferință, sângele curgea ca un râu pe șosea. Mă întreba pe mine dacă îi pot confirma, pentru constatarea lui scrisă, că animalul mai e în viață sau nu. Am sunat tot eu din nou la 112, să trimită pe cineva care să intervină în astfel de cazuri speciale, era necesar un medic veterinar neapărat – deși cazurile care au devenit virale pe TV și social media în ultima vreme cu animale rănite nu mai sunt o excepție. Am stat lângă animal, pentru a-l liniști în ultimele sale clipe de viață, având totuși speranța salvării lui, până când el s-a stins, însă nimeni nu a sosit“ a relatat Adrian Brâncoveanu pe pagina sa de instagram. Pentru a treia oară a sunat la 112 și a fost transferat la poliția din Buzău, de unde i s-a comunicat că este sâmbătă și nu este nimeni care poate interveni în cazul acesta deosebit. „De altfel, când am sunat din nou la 112 și am fost transferat la politia Buzău, mi s-a răspuns că, fiind sâmbăta, nu găsesc pe nimeni care sa intervină în acest caz specific“ a adăugat Adrian Brâncoveanu în postarea sa.

Adrian Brâncoveanu a salvat viața unui cal rănit, acordându-i primul ajutor

În cea de-a doua postare pe contul său de instagram, Adrian Brâncoveanu a povestit despre un alt caz asemănător, văzut chiar în aceeași zi. Este vorba despre un alt cal, ce alerga speriat și dezorientat pe un drum național din Vrancea, și a fost lovit de o mașină, fapt ce a dus la rănirea lui, distrugerea căruței de care era prins și punerea în pericol a celor care circulau regulamentar pe șosea. A povestit că aici este un caz fericit, deoarece calul a fost îngrijit imediat chiar de el (n.r. Adrian Brâncoveanu). Poliția a legitimat stăpânul, i-a dat o amendă, însă Adrian Brâncoveanu se întreabă, oare câte povești asemănătoare pun în primejdie viețile oamenilor care circulă regulamentar pe șosele? Oare o simplă amendă dată stăpânilor care-și lasă nesupravegheate animalele, este o soluție bună? Este suficient doar atât? „În fotografiile următoare, anterior acestei întâmplări, cu puțin timp în urmă, un caz similar întâlnit de mine: un cal nesupravegheat de stăpân, alergând speriat și dezorientat pe un drum național în județul Vrancea era aproape să intre pe un drum european. Impactul cu o mașină a dus la rănirea lui gravă (pieptul tăiat și picioarele lovite), la distrugerea căruței și punerea în pericol a vieții celor ce circulau pe sosea. Acolo, calul a avut șansa de a trăi, i-am acordat rapid primul ajutor, l-am bandajat, poliția a legitimat stăpânul, dar o amendă nu cred că rezolvă prea mult. Dacă eu, același om, am întâlnit două cazuri similare într-un interval de timp atât de scurt, câte povesti de acest fel pun vieți în pericol în fiecare zi în întreaga țară? Cine e pregătit să intervină în asemenea cazuri și concret, cum? Dacă în loc de un cal, pe șosea impactul e între o mașină și o turmă de oi, să spunem? Ce facem? Ne uităm pasivi și așteptăm să se descurce singuri și necuvântătoarele și oamenii implicați? Care este pedeapsa pentru un stăpân care nu-și supraveghează animalul și din această pricina, se întâmplă o tragedie? Cum protejam viața în Romania? Cât mai acceptam să nu acționăm cu omenie, responsabilitate și frica de Dumnezeu?“ se întreabă Adrian Brâncoveanu la finalul postării, în speranța că autoritățile competente vor lua măsuri.

Andreea Marin, martoră la suferința animalelor

Andreea Marin a fost de față atunci când partenerul său, Adrian Brâncoveanu a fost implicat în ajutorarea a doi cai ce fuseseră loviți pe șosea, de alți participanți la trafic. Văzând exact cum acele animale erau în suferință, ba chiar cum unul dintre cai a murit în timp ce ea și partenerul său așteptau ajutoare, Andreea Marin a scris pe pagina de facebook că au marcat-o acele imagini dureroase, însă cel mai dureros este faptul că autoritățile nu iau măsurile de urgență ce se impun în astfel de cazuri. „Imagini cu un impact emoțional atât de puternic surprinse în drumul nostru din acest sfârșit de săptămână, încât nu pot închide ochii nici la această ora din noapte. Văzută pe viu, din păcate, imaginea dureroasă acestui cal în ultimele sale clipe de viață, după ce a fost grav accidentat pe șosea, nu poate fi uitată ușor. Dureros este faptul că, într-o asemenea situație, autoritățile nu sunt pregătite să acționeze, nu știu cum să o facă rapid, dar nici măcar…după un timp rezonabil. În cele 2 postari pe acest subiect, @brincoveanu.adrian spune mai mult decât sunt în stare eu. Uneori, pur și simplu îți pierzi cuvintele“ a scris Andreea Marin pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here