FOTO: Atletism – Claudia Prisecaru, bronz la 3000 metri la Campionatul Balcanic de seniori!

0
32

Claudia Prisecaru, multipla campioană de la CSM Focșani 2007, antrenată de profesorul Cristian Orza, și-a adăugat încă o medalie bogatei sale colecții. Prestigiosul său palmares național și internațional de la seniori și tineret a fost completat cu un loc loc trei în cursa de 3000 metri a Campionatului Balcanic de sală seniori 2020. Sâmbătă, 15 februarie, la Istanbul, Claudia a încheiat cursa de 3000 metri în 20.20.92, timp cu 16 secunde mai mic decât cel în care a terminat curs ape aceeași distanță la etapa a doua a Campionatului Național de tineret și seniori la 1 februarie, la București. Este o progresie ce indică o creștere normală de formă a Claudiei care se pregătește pentru sezonul în aer liber când va încerca să obțină calificarea la Jocurile Olimpice în proba ei favorită, cea de 3000 metri obstacole.

La Campionatul Balcanic, cursa de 3000 metri a fost câștigată de albaneza Luiza Gega, o sportivă născută în 1988, vicecampioană mondială unversitară la 3000 metri obstacole, probă în care Claudia Prisecaru are medalia de bronz obținută în vara lui 2019 la Campionatul European de tineret.

La Bacaniada de sâmbătă, un alt sportiv format la Focșani, Vlad Dulcescu, acum legitimat la Politehnica Iași, a câștigat medalia de bronz, cu echipa de ștafetă 4×4 a României. Medaliile Claudiei și a lui Vlad au contribuit la clasarea echipei României pe primul loc la Balcaniada 2020, cu 12 medalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here