VIDEO și GALERIE FOTO: Au început lucrările la rețelele de canalizare din Urechești și Obrejița. Ministrul „momâie” refuză să plătească facturile la investiții finanțate prin PNDL II

0
1842

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a participat vineri la inaugurarea lucrărilor la Urechești și Obrejița, din sistemul zonal de alimentare cu apă și canalizare în gruparea Gugești. Aceste investiții fac parte din contractul de lucrări „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești“, care deservește o populație de circa 33.370 locuitori din localitățile Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vîrteșcoiu. Lucrările sunt executate de Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L– Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH &Co KG. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

La Urechești, panglica inaugurală la începerea lucrărilor a fost tăiată de președintele Marian Oprișan, primarul comunei, Nistor Bratosin și directorul general al CUP SA Focșani, Gheorghe Vasilescu. La Sistemul de canalizare din Urechești vor fi realizate extinderi la rețeua de canalizare de 5.725 metri, la conducte de refulare de 353 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. Valoarea lucrărilor ce vor fi realizate pe raza comunei Urechești este de aproape 8 milioane de lei. „Continuăm ceea ce facem de foarte mulți ani în județul Vrancea și anume îmbunătățim infrastructura privind calitatea vieții cetățenilor din județul Vrancea. Astăzi ne aflăm în comuna Urechești, continuăm programul de alimentare cu apă și extinderea rețelelor de canalizare în cadrul proiectului Vranceaqua II“, a declarat Marian Oprișan.

Tot vineri, președintele Marian Oprișan a mers și în comuna Obrejița unde au demarat lucrările de canalizare în cadrul contractului de lucrări „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”. La Obrejița va fi extinsă rețeaua de canalizare de 4.769 metri.

În cadrul contractului de lucrări „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” vor fi realizate mai multe lucrări. Astfel, la Bordești va fi extinsă conducta de aducțiune pe o lungime de 3.400 metri liniari. De asemenea, la sistemul de canalizare, vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 8.773 metri, la conductele de refulare de 836 metri și 2 buc pentru stații de pompare ape uzate. La Broșteni vor fi extinse rețelele de apă de 2.338 metri, precum și rețelele de canalizare de 2.309 metri. La Sistemul de canalizare din Dumbrăveni vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 12.800 metri, la conductele de refulare de 586 metri și 1 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. La Popești vor fi realizate extinderi la rețele de distribuție de 7.288 metri și la rețelele de canalizare de 8.091 metri. La sistemul de alimentare cu apă din Sihlea vor fi lucrări de extinderi la rețelele de apă de 6.116 metri, iar la sistemul de canalizare se va extinde rețeaua de canalizare de 5.572 metri, conducta de refulare de 3.445 metri și 4 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. La Sistemul de canalizare din Slobozia Bradului vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 6.989 metri, la conductele de refulare de 2.152 metri și 2 buc la stațiile de pompare ape uzate. La Sistemul de canalizare din Tîmboiești, vor fi extinderi la rețeaua de canalizare de 5.232 metri, la conducte de refulare de 283 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare de ape uzate. La Vîrteșcoiu vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 3.555 metri, la conducte de refulare de 1.778 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

Ministrul „momâie” refuză să plătească facturile la investiții finanțate prin PNDLII

Aflat la Urechești, șeful administrației județene Marian Oprișan a făcut un apel public la premierul demis Ludovic Orban să îl convingă pe „ministrul momâie“ de la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice să plătească facturile autorităților locale la investițiile derulate prin PNDL II. „Astăzi am făcut apel la prim ministrul interimar al Guvernului României, domnul Ludovic Orban să convingă momâia aia de ministru de la Dezoltare și Lucrări publice să plătească unităților administrativ teritoriale din județul Vrancea banii pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Toate susținerile sale, prin care a blocat în Vrancea acest program, sunt niște inepții, niște golănii cât casa lui de mari și sunt menite să ascundă faptul că actualul Guvern nu are banii necesari pentru a respecta prevederile PNDL II. Numai la nivelul județului Vrancea vorbim de o valoare a programului de 700 milioane lei, bani nedecontați. La nivelul întregii țări deficitul pe acest program este de 40%. Când accepți să fii momâie de ministru, normal că te ia lumea de prost și îți dă cu 40% mai puțin decât fondurile necesare. Ceea ce fac ei este foarte grav! Sunt zeci de milioane de lei nedecontați numai pe minciunile ministrului că, vezi Doamne, nu sunt lucrări executate ca lumea“, a afirmat Marian Oprișan.

Acesta a dat ca exemplu o situație existentă la Slobozia Bradului. „De exemplu, la Slobozia Bradului, pentru că un vecin a executat o lucrare pe marginea drumului și a pișcat o bucățică de asfalt, ministrul de la Dezvoltare refuză să deconteze lucrările. Dacă ar fi profesioniști ar înțelege că acum vorbim de lucrări parțiale. Doar când finalizezi o lucrare poți să vii și să faci un control serios și să vezi ce deficiențe are un drum sau o altă investiție. Chiar și după finalizarea unei investiții există o perioadă de garanție în care constructorul este obligat să remedieze deficiențele. Să vii ca un tolomac și să spui că trimiți procese verbale de recepție parțială la DNA ca să fie verificate este o nebunie. Dar asta știe să facă vrânceanul de la Dezvoltare! Nu dă nici un ban județului Vrancea precum nici Guvernul PNL, de trei luni de zile de când a venit la putere, nu ridică un deget pentru susținerea județului nostru“, a mai afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here