VIDEO: A fost semnat ultimul contract din cele 10 derulate prin Vranceaqua, etapa a II-a

0
739

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost prezent vineri la semnarea unui nou contract de lucrări din cadrul proiectului regional Vranceaqua – etapa a II-a, eveniment care a avut loc la sediul Consiliul Județean Vrancea, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta este ultimul contract semnat din cele zece încheiate în cadrul Vranceaquau, etapa a II-a. Contractul a fost semnat de Cristian Stăncic director general Tancrad SRL, Doru Chiper director general Vega 93 SRL și Gheorghe Vasilescu directorul general al CUP SA Focșani, în prezența lui Marian Oprișan, președintele Asociației de dezvoltare intercomunitară Vranceaqua. „Astăzi este semnat cel de-al zecelea contract din cadrul proiectului regional «Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Vrancea». Este vorba despre contractul ”Rețele apă și canalizare în gruparea Măicănești și aducțiune zonală Focșani”, care va deservi o populație de 30.400 de locuitori din cele 6 localități (Vulturu, Tătăranu, Măicănești, Nănești, Biliești, Suraia). Valoarea contractului este de 155.918.118,24 lei (echivalentul a 32.755.907 euro), din care: 132.530.400,50 lei din fonduri UE; 20.269.355,37 lei din fonduri de la bugetul de stat; 3.118.362,36 lei din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și UAT- urilor care vor beneficia de acest program“, a afirmat Marian Oprișan.

Astfel, vor fi realizate lucrări la sistemele de alimentare cu apă și canalizare din Focșani, Vulturu, Tătăranu, Măicănești, Nănești, Biliești, Sihlea, Suraia. De la Focșani va fi extinsă conducta de aducțiune pe o lungime de 51.756 metri liniari, către comunele din zona de est a județului. La Vulturu vor fi extinse rețelele de canalize de 13.189 metri, la conductele de refulare de 26 metri și 3 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. La Sistemul de canalizare din Tătăranu vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 11.608 metri, la conductele de refulare de 7.032 metri și 7 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. La sistemul de alimentare cu apă din Măicănești vor fi lucrări de extinderi la conducta de aducțiune de 5.200, rețelele de apă de 4.730 metri, iar la sistemul de canalizare se va extinde rețeaua de canalizare de 8.580 metri, conducta de refulare de 552 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. La Nănești vor fi extinderi la rețeaua de canalizare în lungime de 3.505 metri liniari, la conducte de refulare în lungime de 609 metri și 1 stație de pompare ape uzate. La Biliești vor fi realizate extinderi la rețele de canalizare în lungime de 4.027 metri, la conductele de refulare în lungime de 1.627 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate. La Sistemul de canalizare din Suraia vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare în lungime de 8.301 metri, la conductele de refulare de 120 metri și 4 buc la stațiile de pompare ape uzate.

Perioada de execuție a lucrărilor este de 36 luni + 36 luni perioada de garanție. „Așa cum știți, este un proiectg foarte ambițios, este primul proiect finanțat în România cu cofinanțare aproape de zero. Aceste lucrări vor contribui la creșterea standardului de viață al locuitorilor, care vor beneficia de servicii îmbunătățite de alimentare cu apă și canalizare. Valoarea totală a proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea” – etapa a II-a este de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro, 85% din această sumă fiind asigurată din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Acest proiect reprezintă una dintre cele mai mari investiții care se derulează în prezent în județul nostru, cu beneficii directe pentru cetățeni, fiind un exemplu la nivel național. Deci, în timp ce pe unii îi dau la televizor drept exemplu pentru proiecte de 90 de milioane de euro, iată că noi tragem peste 300 de milioane de euro din bugetul Uniunii Europene doar în beneficiul cetățenilor județului Vrancea“, a mai precizat președintele Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here