VIDEO: Fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu: Liberalul Ion Ștefan pune presiune pe primarul care l-a învins în alegeri

0
1107

Fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, spune că ministrul Lucrărilor Publice, deputatul „Grindă” Ion Ștefan, a ajuns să trimită Corpul de Control la primăria Focșani, adică la instituția căreia nu i-a plătit impozit pe casă timp de 19 ani. Această acțiune, arată Daniel Suciu, este una prin care ministrul liberal încearcă să intimideze primarul din Focșani, cel care l-a învins la ultimele alegeri locale. Chiar așa, domnule ministru, le faci pe față? Pui presiune și intimidezi primarul care te-a învins în alegeri doar pentru a acoperi măgăria pe care ai făcut-o începând cu momentul în care ți-ai făcut o casă? Știu că erai tânăr și frumos, lucrai toată ziua, ca să citez direct din dumnealui, dar chiar așa?”, a spus Daniel Suciu.

Suciu crede că sunt miniștri și politicieni de la PNL care mint foarte bine, alții extrem de prost, dar Ion Ștefan „bate absolut toate recordurile”. „Nu am știut inițial dacă este doar un politruc incompetent, doar un mincinos, dar cred că este puțin din amândouă”, a declarat Daniel Suciu. Acesta spune că liberalul Ion Ștefan a mințit inclusiv când a spus că a redus organigrama ministerului pe care îl conduce. Conform lui Daniel Suciu, penelistul nu semnează nimic, delegându-și atribuțiile secretarilor.

Fostul ministru a arătat că Ministerul Lucrărilor Publice a făcut plăți de circa trei miliarde lei, reprezentând facturi pentru PNDL 1 și 2. Ori, bugetul pentru acest an este de patru miliarde, de unde rezultă că ar mai fi doar un miliard lei pentru plata facturilor la lucrările derulate prin aceste programe până la prima rectificare bugetară. În acest context, Daniel Suciu a cerut public ministrului Lucrărilor Publice să arate lista cu localitățile unde au fost sistate plățile, dar și motivele pentru care s-a făcut acest lucru deoarece sunt informații că primării conduse de edili PNL au primi banii solicitați deși în urma controalelor au fost descoperite nereguli la proiecte. „Într-un județ anume, din opt localități verificate, șapte primari au fost de la PSD și unul de la ALDE. Neregulile descoperite la primari PNL sunt trecute cu vederea și sunt plătite”, a mai spus Daniel Suciu.

Acesta îi cere lui „Grindă” să publice și adresele pe care corpul de control al ministerului le-a trimis către instituțiile statului, Parchet și DNA. Conform lui Suciu, nu există asemenea sesizări către Parchet și DNA. Acesta acuză tratamentul discriminatoriu față de primarii PSD, dar și avizarea la plată a unor facturi neconforme de la primării PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here