Marian Oprișan: Momâia de ministru de la Dezvoltare și Lucrări publice nu dă nici un ban județului Vrancea

0
1516

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a scris astăzi, pe pagina sa de facebook, un mesaj în care arată că liberalul Ion Ștefan a blocat finanțarea pentru lucrările derulate prin PNDL II în Vrancea. Iată mesajul:

„Prieteni,

Astăzi am făcut apel la prim ministrul interimar al Guvernului României, domnul Ludovic Orban, să convingă momâia aia de ministru de la Dezvoltare și Lucrări publice să plătească unităților administrativ teritoriale din județul Vrancea banii pentru Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Toate susținerile sale, prin care a blocat în Vrancea acest program, sunt niște inepții, niște golănii cât casa lui de mari și sunt menite să ascundă faptul că actualul Guvern nu are banii necesari pentru a respecta prevederile PNDL II.

Numai la nivelul județului Vrancea vorbim de o valoare a programului de 700 milioane lei, bani nedecontați. La nivelul întregii țări deficitul pe acest program este de 40%. Când accepți să fii momâie de ministru, normal că te ia lumea de prost și îți dă cu 40% mai puțin decât fondurile necesare.

Ceea ce fac ei este foarte grav! Sunt zeci de milioane de lei nedecontați numai pe minciunile ministrului că, vezi Doamne, nu sunt lucrări executate ca lumea. De exemplu, la Slobozia Bradului, pentru că un vecin a executat o lucrare pe marginea drumului și a pișcat o bucățică de asfalt, ministrul de la Dezvoltare refuză să deconteze lucrările.

Dacă ar fi profesioniști ar înțelege că acum vorbim de lucrări parțiale. Doar când finalizezi o lucrare poți să vii și să faci un control serios și să vezi ce deficiențe are un drum sau o altă investiție. Chiar și după finalizarea unei investiții există o perioadă de garanție în care constructorul este obligat să remedieze deficiențele. Să vii ca un tolomac și să spui că trimiți procese verbale de recepție parțială la DNA ca să fie verificate este o nebunie.
Dar asta știe să facă vrânceanul de la Dezvoltare! Nu dă nici un ban județului Vrancea precum nici Guvernul PNL, de trei luni de zile de când a venit la putere, nu ridică un deget pentru susținerea județului nostru. 

#OM

Sursa foto: Facebook-Marian Oprișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here