ULTIMA ORĂ! Focar de pestă porcină africană la Focșani

0
2249

Autoritățile locale au intrat în alertă în urma apariției unei suspiciuni de pestă porcină africană la o gospodărie de pe strada Tatulescu din Focșani. Prezența virusului a fost confirmată de analizele efectuate la laboratorul DSVSA Vrancea și se așteaptă rezultatul de la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală. Gospodăria a fost pusă deja sub supraveghere, a fost efectuată curățenia, dezinfecția și deratizarea. Cele 29 de animale au fost eutanasiate și neutralizate prin incinerare. Primarul Cristi Misăilă a anunțat, astăzi, că au fost luate măsuri pentru a preveni răspândirea virusului. „Facem precizarea că pe raza Municipiului Focșani se suspicionează existența virusului de pestă porcină într-o exploatație non profesională din zona unde nu era permisă creșterea animalelor conform HCL nr. 140/2010 privind normele ce specifică condițiile de creștere și îngrijire a animalelor domestice și de companie în Municipiul Focșani cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-o informare a municipalității.
Măsuri pentru exploatațiile cu suine de pe raza Municipiului Focșani:

-Transportul animalelor pe drumurile publice fără aprobarea DSVSA este strict interzisă
-Este strict interzis proprietarilor de exploatații să introducă sau să scoată orice altă specie de animal domestic în/din exploatații, fără autorizarea DSVSA
-Este interzisă comercializarea porcinelor vii, a cărnii, produselor din carne și a subproduselor nedestinate consumului uman, a furajelor precum și a altor specii de animale, fără avizul DSVSA.
-Este interzis proprietarilor comercializarea porcinelor vii, a cărnii, produselor din carne si a subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU), a furajelor precum și a altor specii de animale, fără avizul DSVSA Vrancea
-Niciun camion sau vehicul care a fost utilizat la transportul suineor nu poate părăsi zona fără a fi curățat si dezinfectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here