Marian Oprișan: „Regret că mai există români care folosesc tragedia de la Colectiv pentru a lansa atacuri politice murdare!

0
689

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a remis ieri presei un comunicat în care arată că reconfirmarea în funcția de președinte al PSD Vrancea pare să deranjeze atât partidele de opoziție cât și pe doi dintre mai tinerii săi colegi, dornici de afirmare. Marian Oprișan mai arată că opoziția este deranjată de reconfirmarea sa în funcția de președinte al PSD Vrancea, ceea ce este explicabil, deoarece „i-am bătut mereu în alegeri și din acest motiv au făcut tot ce au putut să mă elimine din viața publică!“ „Nu s-au dat în lături de la a comanda articole de presă mincinoase și nici nu au avut vreo emoție să îmi formuleze plângeri penale, în speranța că mă va elimina DNA, așa cum s-a întâmplat cu alți colegi. Nici planul acesta nu le-a ieșit și, după zece ani de la trimiterea mea în judecată, instanțele din România m-au achitat. Cam aici este nivelul politic al opozanților mei și, până la un punct, pot să le înțeleg frustrările! Ceea ce opozanții mei nu înțeleg este că faptele sunt cele care aduc succes unui om politic, ori în cazul lor ne referim doar la vorbe… “, precizează Marian Oprișan.

Inexplicabil pentru liderul PSD Vrancea este însă faptul că reconfirmarea sa pare că a supărat și pe doi colegi care, în loc să se informeze temeinic, au ales să facă declarații cu referire la persoana sa doar ”ascultând” ce spune presa. „Așa am aflat că cei doi ar fi revoltați că, în cadrul Conferinței Județene de alegeri a PSD Vrancea, aș fi spus că «Moldova nu are autostradă pentru că a venit #Colectiv și a căzut Guvernul». Din păcate, această declarație a mea a fost scoasă din context și interpretată așa cum au considerat de cuviință unii sau alții. Pentru că un astfel de subiect nu poate să rămână neclarificat, doresc să informez opinia publică despre faptul că declarația mea a fost cu totul și cu totul alta! Referindu-mă la nerealizările mele și ale PSD, am spus că «singurul lucru de care nu ne-am putut ţine de cuvânt» (…) deși m-am rugat de toate Guvernele României, de stânga sau de dreapta, a fost acela de a face o autostradă care să ajute la dezvoltarea economică a zonei, care să faciliteze investițiile și aici, în Moldova, nu doar în alte regiuni ale României. În acest context am declarat că în perioada 2014-2015 la nivelul Guvernului României se stabilise să înceapă procedurile pentru proiectarea și construirea Autostrăzii Moldova care urma să treacă pe lângă Focșani, dar și realizarea, la Focșani, a unui aeroport care ar fi trebuit să fie construit la fosta Unitate de Aviaţie. Acestea erau proiectele Guvernului României pentru Autostrada Moldovei, pentru o dezvoltare normală și armonioasă a tuturor provinciilor. Din păcate, aceste proiecte nu au mai putut fi derulate deoarece Prim Ministrul de la acea dată și-a depus demisia, ca urmare a tragediei de la Colectiv, o tragedie pe care cu toții o regretăm!“, mai arată Marian Oprișan.

Președintele PSD Vrancea spune că în continuarea discursului său a vorbit despre o altă realitate a României, respectiv despre faptul că imediat ce un Guvern cade „nu se mai întâmplă nimic“, adică toate proiectele sunt anulate și se gândesc alte priorități. „Și tot cu această ocazie am reluat propunerea pe care am lansat-o încă din 6 august 2017 Președintelui României, propunere prin care îi ceream un proiect de țară comun, un proiect care să nu se mai modifice odată cu schimbarea unui guvern. Acesta a fost sensul declarației mele și regret enorm faptul că încă mai există români care folosesc tragedia de la Colectiv pentru a lansa atacuri politice murdare“, se arată în finalul comunicatului de presă.

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, îi invită pe toți cei interesați să urmărească discursul său complet de la Conferința Județeană a PSD Vrancea:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here