Liberalii se joacă cu bugetul Spitalului Județean și salariile angajaților!

0
369

Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon“ Focșani, Constantin Mîndrilă, i-a trimis medicului Dragoș Cătălin Cozma, membru în CA al Spitalului Județean din partea Ministerului Sănătății și membru al PNL Vrancea, o scrisoare în care îi solicită să comunice dacă în ședința statutară a CA din data de 11.02.2020 a avizat pozitiv sau negativ bugetul unității spitalicești pentru luna februarie. „În caz afirmativ, vă solicit să înaintați managerului spitalului avizul în cauză, în vederea comunicării către Ministerul Sănătății. Vă notific asupra faptului că la data de 13.02.2020, conform procedurilor Ministerului Sănătății, trebuie transmisă întreaga documentație spre aprobare pentru ca în data de 14 ale lunii în curs să fie înaintate către trezorerie ordinele de plată în vederea alimentării conturilor salariaților“, se arată în scrisoarea intrată în posesia noastră.

Mai mult, Constantin Mîndrilă îi amintește lui Cozma că în calitate de reprezentant desemnat de Ministerul Sănătății în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Sf . Pantelimon Focșani, are o serie de atribuții care au ca scop realizarea unui cadrul legal pentru ca actul medical să se poată desfășura în condiții optime. „Stimate domn, având în vedere modul în care s-a reflectat în mass-media activitatea consiliului de administrație, opinia publică având o falsă impresie că există un conflict între managerul spitalului și CA, vreau să reiterez faptul că din funcția publică de coordonator al celui mai mare spital de la nivelul județului Vrancea, am obligația nu doar de a asigura managementul instituției care să permită posibilitatea personalului medical de a se îngriji de sănătatea pacienților, ci și ca toate actele întocmite cu privire la funcționarea unității spitalicești să respecte întocmai prevederile legale, pentru evitarea viciilor legale. De asemenea, va învederez că atât membrii cu drept de vot, cât și cei fără drept de vot din Consiliul de Administrație, au obligația apărării imaginii publice a instituției și, ca atare, vă rog să vă folosiți de pârghiile pe care le aveți, dar pe care eu nu le dețin, pentru a analiza dacă subiectele apărute în spațiul public sunt special provocate pentru a crea subiecte de presă“, se mai arată în scrisoarea respectivă.

De asemenea, managerul Spitalului Județean precizează că ambii trebuie să respecte prevederile legale și să nu abuzeze de poziția deținută la un moment dat. „Nu în ultimul rând vă reiterez că în afara Legii nr. 95/2006, atât eu cât și dvs avem obligația respectării și a legislației conexe, activitatea noastră trebuind a se desfășura în așa manieră să nu intre sub incidența art. 245 CP, care stipulează faptu că „Funcționarul public care…… abuzând de puterea sa legală, sau depășind limitele competinței sale, ori nesocotind sau violând formalitățile prescrise de lege, ori abătându-se în orice alt mod de la îndatoririle inerente funcțiunii sale, săvârșește un act pe care legea nu-l consideră infracțiune, în scopul (…) de a-i cauza o păgubire de orice fel, comite delictul de abuz de putere și se pedepsește cu închisoare (…)”. Nu în ultimul rând, văzând prevederile legale și ale ROF al CA, vă rog să îmi comunicați ce dată agreați în intervalul 04.03- 10.03.2020, în scopul convocării unei noi ședinței ordinare cu o ordine de zi și materiale comunicate în termen“, se mai arată în finalul scrisorii adresate de managerul Constantin Mîndrilă medicului Dragoș Cătălin Cozma, membru în CA al Spitalului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here