ULTIMA ORĂ! Acestea sunt proiectele pentru NOUL SPITAL JUDEȚEAN

0
2214

Proiectul noului spital județean prinde contur !

În urma Concursului internațional de soluții lansat de Consiliul Județean Vrancea pentru achiziția studiilor de prefezabilitate și fezabilitate aferente construcției viitorului spital județean, au fost depuse 2 proiecte.

Acestea au fost realizate de către Asocierea formată din POPAESCU & CO SRL, STUDIO SQM SRL și API ARHITEKTI D.O.O din Slovenia și respectiv Asocierea formată din SC ALMA CONSULTING SRL și din Meinhardt Malta Pvt Ltd, urmând să fie analizate de către juriul desemnat în acest sens.

Valoarea contractului, care va fi atribuit concurentului plasat pe primul loc, se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro. De asemenea, Consiliul Județean va acorda premiu și pentru concurentul clasat pe locul II, respectiv 20.000 de lei.

Noul spital va avea o suprafață de totală de aprox. 74.000 de metri pătrați, cu o capacitate de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar, sector de specializare modern cu secții din aproape toate domeniile și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport.

Practic, județul va avea un spital de urgență nou, modern și dotat cu echipamente de ultimă generație.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a pus bazele acestei investiții pornind de la identificarea și aducerea în patrimoniul județului a celor 18 ha de teren și continuând cu întocmirea documentației tehnice. Ulterior realizării studiilor de prefezabilitate și fezabilitate a noului spital urmează: întocmirea proiectului tehnic, emiterea autorizației de construire și construirea și dotarea efectivă.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here