Târgul educaţional „Student #UDJG“ vine la Focşani

0
376

Vineri, 21 februarie 2020, începând cu ora 14:00, la Cinematograful Balada din Focşani se va organiza târgul educaţional al Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Vrancea. Toţi elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a din Focşani sunt invitaţi să participe la acest eveniment însoţiţi de diriginţii lor.

Vreii să fii student la Galaţi?

Târgul educaţional „Student #UDJG “ a ajuns la cea de-a treia ediţie, iar principalul său scop este acela de a extinde colaborarea dintre mediul preuniversitar din Focşani şi cele 14 facultăţi din cadrul universităţii gălăţene. „Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Vrancea, Târgul educațional «Student #UDJG», destinat elevilor din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a.

Ajuns deja la a treia ediție (după cele de la Galați și Tecuci) Târgul educațional «Student #UDJG» se înscrie în Proiectul «Parteneriat pentru performanță», derulat în strânsă colaborare cu inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ preuniversitar din Regiunea de Sud-Est, având ca principal obiectiv dezvoltarea colaborării între mediul preuniversitar și Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați.

Evenimentul se va desfășura vineri, 21 februarie 2020, între orele 14.00 și 18.30, în Sala Cinematografului Balada din Focșani și va cuprinde prezentarea ofertei tuturor celor 14 facultăți ale Universității și a altor tipuri de programe educaționale și de consiliere în carieră derulate de instituția noastră“, se arată în comunicatul publicat pe ugal.ro.

Participanţii vor avea ocazia să interacţioneze cu câţiva dintre profesorii şi studenţii Univerităţii. De asemenea, se va organiza şi o tombolă astfel încât câţiva norocoşi se vor întoarce acasă cu un premiu supriză oferit de oaspeţii veniţi de la malul Dunării. „Pe lângă prezentarea ofertei educaționale a Universității, Târgul «Student #UDJG» va cuprinde demonstrații interactive, imprimare 3D, prezentare de roboți, degustări de produse alimentare realizate în stațiile-pilot ale instituției, prezentarea mobilităților internaționale și a Centrului de Orientare și Consiliere în Carieră, spectacole și tombole cu premii surpriză.

Prin astfel de evenimente elevii se familiarizează cu structura și cu oferta Universității «Dunărea de Jos» din Galați, interacționează cu studenții și cadrele didactice ale instituției și pot decide, în cunoștință de cauză, ce traseu profesional vor urma după absolvirea liceului.

Elevii din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a, însoțiți de profesorii diriginți sunt, așadar, așteptați la Cinema Balada, pe 21 februarie, la un târg cu potențiale implicații asupra dezvoltării carierei viitoare“, mai apare pe site-ul ugal.ro.

Sursa foto: viata-libera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here