Deputatul Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Turcia la București

0
135

Angel Tîlvăr, întrevedere cu ambasadorul Republicii Turcia la București: Proiectul european este important pentru țările noastre și merită susținut cu toată tăria.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, domnul Angel Tîlvăr, a avut luni, 10 februarie 2020, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România. Cei doi oficiali au abordat o serie de aspecte privind evoluțiile recente ale relaţiilor bilaterale dintre România şi Turcia, precum şi subiecte de actualitate referitoare la relaţiile cu UE şi NATO. Doamna ambasador a exprimat apreciere pentru modul în care Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților a încurajat dialogul constructiv, deschis şi direct, oferind permanent reprezentanţilor Turciei oportunitatea de a-şi susţine şi argumenta dorinţa de integrare europeană.

Domnul Angel Tîlvăr a reiterat importanţa utilizării tuturor canalelor de dialog în relaţia cu Turcia, ţară candidată și partener al UE, în actualul context de reașezare și regândire a viitorului Uniunii. “Iată că, tema Balcanilor de Vest, pe care Președinția română la Consilul UE a susținut-o cu tărie, a ajuns din nou pe agenda UE, la mai puțin de o săptămână de la ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar. Ursula von der Leyen, presedintele Comisiei Europene a lansat acum câteva zile un mesaj îmbucurător adresat prietenilor noștri din Balcanii de Vest, dezvăluind o revizuire a procesului de aderare la blocul comunitar. Chiar dacă traversăm o perioadă cu multiple turbulențe și incertitudini la nivel global, îmi doresc ca relațiile bilaterale româno-turce să continue să se dezvolte, iar cooperarea noastră la nivel parlamentar să fie una în beneficiul țărilor noastre și al stabilității regionale.

Politicile noastre ar trebui să fie capabile să se adapteze la schimbări constante în direcția păcii, prosperității și stabilității europene. Întrucât problemele din vecinătatea noastră au efecte iminente și directe asupra noastră, suntem atenți și constructivi”, a afirmat domnul Angel Tîlvăr.

Oficialul român a reiterat aprecierea pe care o acordă eforturilor Turciei de a oferi adăpost unui număr de imigranți și refugiați. Totodată, a subliniat că parteneriatul strategic și alianța în cadrul NATO, precum și cooperarea în cadrul platformelor regionale și internaționale sunt la un nivel bun. Colaborarea turco-română acoperă un spectru larg de domenii. Sectorul privat turc operează în toată România, legăturile sociale și culturale, care au o istorie lungă, continuă să fie foarte bune. “Sunt pe deplin convins de rolul important jucat de diplomația parlamentară, de aceea voi susține continuarea dialogului extrem de bun între comisiile de afaceri europene din legislativele țărilor noastre. Așa cum am mai menționat, strategia de aderare a Turciei la UE trebuie să arate perseverență în eforturile de reformă și aliniere la valorile democratice europene”, a subliniat domnul Angel Tîlvăr, exprimându-și încrederea în continuarea reformelor, în conformitate cu așteptările normative ale Uniunii Europene.

Comunicat de presă, 11 februarie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here