Adolescent acuzat de FURT ŞI TÂLHĂRIE, arestat preventiv

0
629

Un adolescent de 17 ani a primit, ieri, mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care este cercetat pentru furt, tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată. Faptele au fost comise în lunile ianuarie şi februarie, iar reţinerea lui s-a făcut în data de 10 februarie a.c., după ce poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Focşani i-au documentat activitatea infracţională. Fapta de tâlhărie a comis-o în data de 25 ianuarie a.c, atunci când prin acte de violenţă i-a sustras unei femei un telefon mobil. În ceea ce priveşte infracţiunea de furt, poliţiştii spun că în urmă cu câteva zile a furat un telefon mobil dintr-o autoutilitară.

La data de 10 februarie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Focșani, a fost documentată activitatea infracțională a unui minor în vârstă de 17 ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată și a unei infracțiuni de furt din auto.

Astfel, la data de 7 ianuarie a.c., ora 13.30, profitând de neatenția conducătorului unei autoutilitare ce se afla staționată pe Bulevardul Republicii din municipiul Focșani și de faptul că portierele erau neasigurate, minorul a sustras de pe bordul vehiculului un telefonul mobil în valoare de 700 lei. De asemenea, la data de 25 ianuarie a.c., ora 20.00, minorul s-a deplasat pe strada Tisa, unde prin acte de violență i-a sustras unei femei din municipiul Focșani un telefon, prejudiciul cauzat fiind în valoare de 500 lei.

Față de minor s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi (ieri-n.r) să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Focșani, cu propunere de arestare preventivă. În cauză cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a minorului și tragerea la raspundere penală a acestuia”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea.

Ieri, după cele 24 de ore petrecute în arest, adolescentul a ajuns la Judecătoria Focşani, fiind propus pentru arestare. Judecătorul a emis pe numele său un mandat pentru 30 de zile, dat soluţia nu este definitivă, inculpatul având posibilitatea să facă contestaţie.

În baza art. 226 alin.1 şi 2 C.pr.pen., cu referire la art. 202 C.pr.pen., art. 223 alin. 2 C.pr.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului minor – F (…) D (…), zis Drogatu, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt (…) tâlhărie calificată (…) si tentativa la tâlhărie calificată (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 februarie 2020 si până la data de 11 martie 2020, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 11.02.2020, ora 14,30”, se arata în hotărârea instanţei.

Adolescentul nu este la prima abatere. El a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar tot pentru furturi. El a fost şi arestat preventiv, după care măsura i-a fost înlocuită cu o alta mult mai blândă, care a încetat de drept.

Sursa foto: Lugoj Info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here