Fost ofiţer al Poliţiei Rutiere trimis în judecată pentru instigare la furt calificat şi sustragere sau distrugere de înscrisuri

0
3977

Un fost ofiţer al Poliţiei Rutiere Vrancea, pensionar în prezent, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la furt calificat şi instigare la sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

El a mai fost cercetat pentru aceleaşi fapte şi iniţial s-a dat soluţia de clasare. Urmare a acestei soluţii, dosarul a ajuns la Judecătoria Focşani după o plângere împotriva soluţiei a unei alte foste angajate a aceluiaşi serviciu. După analiza dosarului, judecătorul cauzei nu a fost de acord cu clasarea şi a dispus retrimiterea dosarului la procuror pentru a pune în mişcare urmărirea penală faţă de inculpatul de acum şi pentru completarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate anterior. După aproximativ un an de noi cercetări şi administrare de noi probe, procurorii au dispus trimiterea în judecată a fostului poliţişt.

Conform rechizitoriului, fostul ofiţer, la data de 3 ianuarie 2018, a instigat-o pe o altă fostă angajată a poliţiei rutiere, să sustragă plăcuţele de înmatriculare ridicate de un alt lucrător de la o maşină şi să i le restituie proprietarului acesteia. Ulterior, a instigat-o pe aceeaşi femeie să sustragă şi înscrisurile întocmite de lucrătorul de poliţie privind reţinerea plăcuţelor. La audieri, fostul ofiţer de poliţie nu a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa.

În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi un alt bărbat de 32 de ani, administrator de societate şi „proprietarul” plăcuţelor de înmatriculare. El va fi judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Conform rechizitoriului, la data de 10.01.2018 a întocmit în fals, semnând la rubrica cumpărător, un contract de vânzare-cumpărare a unui autoturism, atestând astfel în mod nereal că maşina a fost achiziţionată la data mai sus menţionată, contract pe care l-a folosit apoi la Serviciul Poliţiei Rutiere pentru a intra în posesia plăcuţelor şi a certificatului de înmatriculare ce i-au fost reţinute de poliţie în data de 29 decembrie 2017, în urma unui control în trafic.

S-a ajuns la această situaţie după ce în vara anului 2018, pocurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au dispus trimiterea în judecată a unei femei, fostă angajată a IPJ Vrancea din categoria personalului contractual, pentru furt calificat, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi participaţie improprie la abuz în serviciu. În rechizitoriu, procurorii arătau că aceasta ar fi pătruns fără drept în biroul unui ofițer din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, serviciu în care îşi desfăşura activitatea şi ea, dar şi ofiţerul faţă de care s-a dispus acum trimiterea în judecată, de unde ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare ale unei mașini BMW X6, după care a ieșit cu ele în curtea IPJ și i le-ar fi dat unui bărbat, de la care ar fi fost și luate de politiști. De asemenea, angajata ar mai fi sustras și două rapoarte întocmite de un agent de poliție, respectiv un raport de reținere a certificatului de înmatriculare pentru ITP expirat și un raport pentru lipsa asigurării obligatorii, pe care le luase în primire prin semnarea în registrele secretariatului, aflate în biroul comun al agenților din cadrul Serviciului Rutier, rapoarte pe care nu le-a înaintat șefului Serviciului Rutier așa cum ar fi trebuit. Femeia a fost şi condamnată în acest caz.

Dosarul fostului ofiţer de poliţie a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focşani şi urmează să treacă prin faza de Cameră Preliminară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here