DIRECTOR trimis în judecată pentru că a dat ŞPAGĂ unui OFIŢER din Penitenciarul Focșani

0
1833

Un bărbat de 35 de ani din Galaţi, director comercial al unei firme, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Fapta a fost comisă la finele lunii octombrie 2018, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor. Astfel, în data de 29 octombrie 2018, în jurul orei 13.00, în calitate de reprezentant al societăţii din Galaţi, i-a oferit suma de 5.000 lei unui inspector din Penitenciarul Focşani, solicitând totodată ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în legătură cu derularea unui contract de locaţiune încheiat în luna aprilie a aceluiaşi an între societatea sa şi penitenciar, pentru funcţionarea unui punct de lucru, magazin, în incinta Penitenciarului Focşani. Scopul înmânării sumei de bani a fost acela de a fi avantajat prin aprobarea majorării preţurilor produselor pe care societatea sa le comercializa prin intermediul magazinului din unitatea de detenţie.

Potrivit unor surse oficiale, bărbatul deţine mai multe magazine în mai multe penitenciare din ţară, printre care şi Focşani. Întrucât i s-ar fi părut că la magazinul din incinta Penitenciarului Focşani preţurile ar fi mai mici decât în rest, a încercat să-i dea ofiterului care se ocupa cu verificarea listei preţurilor produselor de la magazine similare din zona penitenciarului, suma de bani amintită, sperând astfel că poate creşte şi el preţurile produselor pe care le vindea deţinutilor.

La audieri, gălăteanul nu a recunoscut comiterea faptei, spunând că i-a dat ofiţerului suma de bani în semn de recunoştinţă pentru buna colaborare dintre ei, adăugând că nu a existat nicio discuţie cu privire la majorarea preţurilor.

Un comunicat cu privire la cazul administratorului de la Galaţi a fost remis presei şi de reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţe. Trimiterea în judecată a bărbatului s-a dispus la data de 31 ianuarie a.c, dosarul fiind întocmit ca urmare a unui denunţ. „La data de 31 ianuarie 2020, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a administratorului unei societăți comerciale pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 29.10.2018, inculpatul a oferit suma de 5.000 lei unui ofițer din cadrul Penitenciarului Focșani, solicitându-i să nu-și îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu în legătură cu derularea unui contract de locațiune din anul 2018 pentru funcționarea unui punct de lucru comercial în incinta penitenciarului. Practic, ofițerul de penitenciar ar fi trebuit să-l avantajeze prin aprobarea majorării prețurilor produselor pe care societatea administrată de inculpat le comercializa prin intermediul magazinului. Dosarul a fost constituit ca urmare a unui denunț formulat la nivel Serviciului Județean Vrancea, denunț ce a fost înaintat spre competentă soluționare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. În instrumentarea cauzei, procurorul a fost sprijinit de ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea. Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Vrancea », se arată în informarea DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here