Polițiștii vrânceni au dat amenzi de 72 mii lei, șoferilor vitezomani

0
465

Poliţiştii vrânceni au intensificat acţiunile în acest sfârşit de săptămână pentru reducerea accidentelor de circulaţie produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum.

În zilele de 8 și 9 februarie a.c., în intervalele orare 07:00-13:00 și 14:00-17:00, polițiștii Serviciului Rutier au organizat și executat o acțiune pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.
Acțiunea a avut drept scop creșterea vizibilității poliției rutiere prin prezenţa activă a lucrătorilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, respectarea regimului legal de viteză și conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când depășesc limitele legale de viteză.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 199 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 72000 lei, din care 133 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru consumul de alcool și 33 de alte abateri. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost reținute 32 permise de conducere din care 28 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru consumul de băuturi alcoolice.
Reamintim conducătorilor auto faptul că înainte de toate, siguranţa primează. Deşi graba v-ar putea împinge sa călcaţi mai tare pedala de acceleraţie, vă reamintim faptul că VITEZA reprezintă una din principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie.

Comunicat IPJ Vrancea, 10 februarie 2020

foto: tion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here